Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πράσινος" εκμαυλισμός

Αυτό που γίνεται τα τελευταία 24ωρα, με στόχο την από τα μέσα υπονόμευση του αγώνα των αγροτών, αποτελεί προοίμιο μιας τρομοκρατίας πρωτόγονης μορφής. Συνιστά περίληψη ενός αυταρχισμού, που καμία επίκληση του "εκσυγχρονισμού" δεν είναι ικανή να κρύψει την αγριότητά της. Πρόκειται, ταυτόχρονα, για μια επιχείρηση μαζικού εκμαυλισμού συνειδήσεων. Εκμαυλισμό, που οι θιασώτες του "ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας" ανάγουν σε υπ' αριθμόν ένα μέσο για την προώθηση των άνομων, κατά των λαϊκών στρωμάτων, επιδιώξεών τους.

Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση βομβαρδίζουν εδώ και δυο μέρες τους αγρότες, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, θέτοντας σε ένταση τις μηχανές της "επικοινωνιακής τους πολιτικής". Σταματήστε τις κινητοποιήσεις, αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση, ωρύονται! Δηλαδή, υπεράνω των δικαίων σας τίθεται η διατήρηση της δικής μας κουτάλας, απαντούν οι ...ευφυείς εξουσιαστές στα αιτήματα των ξωμάχων... Ομως δε σταματούν εκεί. Φτάνουν στο σημείο να διαλαλούν ότι οι αγρότες ή έστω ένα κομμάτι από τους εξεγερμένους... τους ανήκουν! Οτι κάποιοι από τους ανθρώπους που ξεροσταλιάζουν στις εθνικές οδούς είναι... ιδιοκτησία τους! Γιατί; Μα γιατί αυτοί οι κολίγοι ψήφισαν στις εκλογές ΠΑΣΟΚ! Αφού, λοιπόν, ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - λένε οι δημοκράταροι του ...ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού - είναι δικοί μας. Και αφού είναι δικοί μας, πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν από τα μπλόκα. Είναι δικοί μας και πρέπει να τους απομακρύνουμε από τα οδοφράγματα και να τους μετατρέψουμε σε Δούρειους Ιππους κατά των συναδέλφων τους. Γιατί; Μα γιατί ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και μας ανήκουν!

Τρέχουν, λοιπόν, στη Θεσσαλία οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους "ειδικούς" απεσταλμένους του πρωθυπουργού και μεταφέρουν το μήνυμα: Ψήφισες ΠΑΣΟΚ; Τότε μπορείς και πρέπει να εκτελέσεις τις ακόλουθες εντολές:

  • Γίνε απεργοσπάστης! Ξεπούλα τον αγώνα σου και μετατρέψου σε σύμμαχο μιας πολιτικής, που σε οδηγεί στις "χωματερές".
  • Γίνε διασπαστής. Μετατρέψου σε αποστάτη του δίκιου σου, στήσου αντιμέτωπος απέναντι σε κείνους που έχουν τα ίδια με τα δικά σου ροζιασμένα χέρια και τα ίδια με τα δικά σου ρυτιδιασμένα πρόσωπα από τη μάχη στο χωράφι.
  • Γίνε πεμπτοφαλαγγίτης! Μετατρέψου σε προπομπό των ΜΑΤ και των κατασταλτικών μηχανισμών, παίξε ρόλο παθητικής εμπροσθοφυλακής των προβοκατόρων, που κατασυκοφαντούν εσένα και τους συντρόφους σου.
  • Γίνε γενίτσαρος! Μετατρέψου σε πολέμιο του συντρόφου σου στην απαντοχή. Σήμερα υπάρχουν 900.000 αγρότες. Η κυβέρνηση θέλει να τους μειώσει στους 450.000. Γίνε εσύ ο ένας από τους δυο που θα επιβιώσει. Πάτα πάνω στο "πτώμα" του χωριανού σου.
  • Γίνε μπαγάσας! Μετατρέψου σε μαριονέτα του Τσουκάτου και συνεργάτης όσων από το πρωί μέχρι το βράδυ διασύρουν τον αγώνα σου.
  • Γίνε δούλος! Μετατρέψου σε άβουλο ραγιά, καταδικάσου εθελοντικά στην εξαθλίωση. Ζήσε με την προσμονή της καταστροφής σου, χωρίς να βγάζεις τσιμουδιά.

Γιατί; Γιατί είσαι ένας από εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές! Και τώρα πρέπει να το πληρώσεις δεύτερη φορά! Αυτά λένε στην ουσία οι εκπρόσωποι του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στους εξεγερμένους της Θεσσαλίας. Κάνουν μάλιστα και ειδικές συσκέψεις των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για να περάσουν τη γραμμή τους. Τη γραμμή του "διαίρει και βασίλευε" και του διαχωρισμού των τρακτέρ σε "πράσινα", "κόκκινα" και "γαλάζια"! Μπροστά σε μια τέτοια επιχείρηση "πράσινου" εκμαυλισμού, μία είναι η απάντηση. Ακόμα περισσότερα τρακτέρ στα μπλόκα! Ολα στο ίδιο "χρώμα"! Το "χρώμα" της οργής, του δίκιου και της αξιοπρέπειας!

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ