Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Εμπρηστικός ο πρωθυπουργός

Αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήταν η άμεση και κατηγορηματική απάντηση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο χτεσινό πρωθυπουργικό διάγγελμα. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το διάγγελμα του πρωθυπουργού είναι η έκφραση του προσώπου της ολιγαρχίας. Πρόκειται για ομιλία τρομοκρατική, εμπρηστική και επικίνδυνη, γιατί επιχειρεί να στρέψει ένα τμήμα του λαού εναντίον του άλλου.

Αποτελεί ύβρη προς τους αγωνιζόμενους αγρότες ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι ενεργούν αντιδημοκρατικά και ως μειοψηφία. Αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά λειτουργεί η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που περιοδεύει από χωρίου εις χωρίον, για να κάμψει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που εναντιώνονται στην πολιτική του.

Αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζει μια πολιτική η οποία συρρικνώνει και συνθλίβει το εισόδημα και τις κατακτήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Ψεύδεται ο πρωθυπουργός,όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Χρήματα υπάρχουν άφθονα και δίνονται στην πλουτοκρατία. Οχι όμως και για να λυθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των μισθοσυντήρητων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων.

Η απάντηση πρέπει να είναι: ενότητα - αγώνας - αλληλεγγύη.

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλου του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ