Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Βράζει" η Κρήτη

Οι αγρότες του Ηρακλείου ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν, ενώ οι υποταγμένοι κυβερνητικοί αγροτοσυνδικαλιστές ξεκίνησαν εκστρατεία υπονόμευσης του αγώνα τους και κατασυκοφάντησης του ΚΚΕ

Τη σημαία του αγώνα σηκώνουν και στο Ηράκλειο οι αγρότες του νομού, μετά από την ομόφωνη απόφαση που πήρε χτες βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που συγκρότησαν προχτές πολλοί αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί της περιοχής. Η Συντονιστική Επιτροπή πήρε αργά χτες το βράδυ αγωνιστικές αποφάσεις για αποκλεισμό δρόμων στο Νομό Ηρακλείου, που αναμένεται να ξεκινήσουν από την Κυριακή το πρωί.

Η Συντονιστική Επιτροπή, καταγγέλλοντας της αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου για κυβερνητικό συνδικαλισμό και υπονόμευση των αγώνων, συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης, καλώντας τους αγρότες να κινητοποιηθούν. Την ώρα όμως που οι μεγάλοι αγροτικοί σύλλογοι του Ηρακλείου ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και η ύπαιθρος του νομού είναι καζάνι που βράζει, οι "πράσινοι" συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου συνέχιζαν τον διασπαστικό και υπονομευτικό ρόλο τους.

Στα πλαίσια αυτά χτες αντιπροσωπεία της ΟΑΣΝΗ πήγε στο νυπουργό Γεωργίας για να του θέσει κάποια αιτήματα, αλλά παρότι γύρισε με άδεια χέρια, τα μέλη της επιχείρησαν να κοροϊδέψουν τους αγρότες πως τάχα κάτι έγινε. Ομως ο Στ. Τζουμάκας, που εμπαίζει τους αγρότες του Νομού Ηρακλείου εδώ και μήνες, δε δίστασε να υποσχεθεί ξανά την επανεξέταση του αιτήματος για "καλύτερη" ρύθμιση των αμπελουργικών χρεών, "στο επόμενο συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζας", καθώς και ένταξη των καταχρεωμένων αγροτών στα σχέδια βελτίωσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Αρνητικές απαντήσεις δόθηκαν από τον υπουργό και στα πάγια αιτήματα της αγροτιάς του νομού για την καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από πλημμύρες, χαλαζόπτωση, ανεμοθύελλες και φωτιές από το 1994 μέχρι σήμερα.

Η εκστρατεία υπονόμευσης των κινητοποιήσεων ξεκίνησε εδώ και μέρες και ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΟΑΣΝΗ χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αποτυχία ενός ενδεχόμενου συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο και κατηγορούν το ΚΚΕ ως υποκινητή των αντιδράσεων! Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρ. Σχοιναράκης προχώρησε πιο πέρα και προχτές εξαπέλυσε χυδαία επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και τα στελέχη του.

Τη στάση αυτή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηρακλείου και της πλειοψηφίας της διοίκησής της κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και το ΝΣ Ηρακλείου της ΚΝΕ. Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ τονίζει ότι η στάση αυτή καταδεικνύει την προσήλωσή τους και την υποταγή τους στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ξεκληρίζει χιλιάδες αγρότες, καθώς και στους διασπαστές των αγροτικών κινητοποιήσεων ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - Τζουμάκα.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της επίσης η ΝΕ Λασηθίου του ΚΚΕ τονίζει ότι ο αγώνας των αγροτών είναι υπόθεση όλων μας και καλεί τους αγρότες του νομού, που βλέπουν τα προβλήματα και τα χρέη τους, να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν μαζί με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ