Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι "καλοί φίλοι"...

Οι αγρότες δίνουν τη μάχη της επιβίωσής τους μέρα - νύχτα στα μπλόκα του αγώνα. Η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλίας και σ' όλες τις περιοχές της χώρας τα αγροτικά στελέχη, που πραγματικά υπερασπίζονται και παλεύουν για τη λύση των προβλημάτων της αγροτιάς, επίσης ξημεροβραδιάζονται κινούμενοι από μπλόκο σε μπλόκο και από χωριό σε χωριό προκειμένου να ενημερώσουν τους αγρότες για την πορεία του αγώνα τους, για την αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και, φυσικά, να καλέσουν νέους αγρότες για την ενίσχυση των μπλόκων και τη στήριξή του αγροτικού αγώνα με κάθε τρόπο, για να εκφραστεί από όλους τους μαζικούς φορείς η ενεργή συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα της εξεγερμένης αγροτιάς. Αυτοί είναι οι αγρότες και οι πραγματικοί εκπρόσωποί τους.

***

Ομως, πίσω από τους εξεγερμένους αγρότες, στο παρασκήνιο, στα κυβερνητικά και κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ξημεροβραδιάζονται κάποιοι άλλοι - αν δεν ταξιδεύουν "εις τας... Βρυξέλλας". Είναι οι καρεκλοκένταυροι των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ που, παριστάνοντας τους εκπροσώπους των αγροτών - αν και "εξώνυμοι" - περιφέρονται στα γραφεία του υπουργού Γεωργίας. Επιχειρούν έτσι, όχι μόνον να παρουσιαστούν ότι τάχα ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των αγροτών - ενώ στην πραγματικότητα καταδικάζουν και προβοκάρουν ανοιχτά τις κινητοποιήσεις- αλλά και να δώσουν άλλοθι στον υπουργό Γεωργίας και την κυβέρνησή του, πως, τάχα, συζητά και πασχίζει για να βρεθούν λύσεις!

***

Κατανοούμε, βέβαια, ότι οι άνθρωποι πρέπει να... δικαιολογήσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές επιχορήγηση που τους δίνει ο υπουργός από τον προϋπολογισμό, για να μπορούν να παίζουν το ρόλο του "Δούρειου Ιππου". Αλλωστε, ο πρόεδρος της νόθας διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ, Μ. Γιαννακίδης, καταδίκασε ανοιχτά τις κινητοποιήσεις, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζ. Καραμίχας, κατάγγειλε τους εξεγερμένους αγρότες ότι "παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα"! Δε γνωρίζουν, άραγε, πως είναι "κρείττον σιγάν" σε τέτοιες περιπτώσεις ή, απλώς, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το γνωστό, ότι "οι καλοί φίλοι (της κυβέρνησης) στην ανάγκη (πρέπει) να φαίνονται";

Οπως κι αν έχει, για τους αγρότες, δεν είναι παρά (καμένο) χαρτί της κυβέρνησης. Κι αν κάτι ακόμα επιβεβαιώνεται με τα "καμώματά" τους, είναι ότι συνεχίζουν το ρόλο του "Δούρειου Ιππου" σε βάρος του αγροτικού κινήματος και πως αποτελούν το δεκανίκι της κυβέρνησης.

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ