Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ετοιμάζονται για το λάδι

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατέληξε, η προγραμματισμένη για χτες δίκη 11 κτηνοτρόφων στη Μυτιλήνη όπου δικάζονταν για τη συμμετοχή τους στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο της 11.3.96 και η οποία δίκη, τελικά αναβλήθηκε. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους, κατέκλυσαν τα δικαστήρια και τους γύρω δρόμους όπου και βροντοφώναξαν "όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων, ναι στην πάλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και η πολιτική της ΕΕ στην αγροτική μας παραγωγή".

Μιλώντας στους αγρότες μετά την απόφαση για αναβολή της δίκης ο Σταύρος Σκοπελλίτης τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι η αναβολή της δίκης δε σημαίνει και αναβολή στην πάλη για τα προβλήματα. Αναφέρθηκε στο λάδι, βασικό προϊόν του νομού, η τιμή του οποίου έπεσε κατακόρυφα και κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε διαρκή ετοιμότητα για αγώνα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας που κάλεσε τους αγρότες να αντιπαλέψουν ενωτικά και αποφασιστικά την πολιτική της κυβέρνησης.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης επιδόθηκε στη γενική γραμματεία του υπουργείου Αιγαίου. Εκεί οι αγρότες ενώθηκαν με τους πολύτεκνους που έφθασαν με πορεία και διαδήλωσαν την οργή τους για την περικοπή του επιδόματος στις συνταξιούχες πολύτεκνες μητέρες που αποφάσισε η κυβέρνηση. Μετά όλοι μαζί, αγρότες και πολύτεκνοι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης στην οποία συμμετείχε και ο Στρατής Κόρακας. Κατέληξαν στην περιφέρεια Β. Αιγαίου και στη Νομαρχία όπου επέδωσαν τα ψηφίσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ