Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
"Μπλόκο" στην ερήμωση

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας) .-

Το δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ακολουθούν από την Τετάρτη το πρωί οι αγρότες της Κεντρικής Εύβοιας στήνοντας τα δικά τους οδοφράγματα.

Στην Κεντρική Εύβοια, που πλήττεται διπλά, από τη μια από το κλείσιμο των επιχειρήσεων "πρώην Σκαλιστήρη" και "πρώην Παπαστρατή", όταν πετάχτηκαν στο δρόμο 3.800 εργαζόμενοι και από την άλλη από την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους αγροτοκτηνοτρόφους, επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός. Οι αγρότες της περιοχής και ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου δημιούργησαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και προχώρησαν από προχτές το πρωί στον αποκλεισμό της Εθνικής οδού Χαλκίδας - Λίμνης στο ύψος του Μαντουδίου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και στη συνέχεια πήγαν στην Κήρινθο. Χτες το μεσημέρι μετακίνησαν το μπλόκο τους έξω από το χωριό Προκόπι.

Στο μπλόκο των αγροτών της Κεντρικής Εύβοιας, πήγε αντιπροσωπεία του πρόσφατα δημιουργηθέντος Σωματείου Ανέργων - Εργαζομένων "Ενότητα - Αγώνας" της περιοχής Μαντουδίου και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, Στ. Λιαγκάκης, "ο αγώνας μέχρι τελικής δικαίωσης είναι το μοναδικό μέσο που απέμεινε για να ακουστεί η φωνή μας και να απαιτήσουμε το δίκιο μας, πριν η περιοχή μας εξαφανιστεί και οι κάτοικοί της μπουν οριστικά στο κοινωνικό περιθώριο. Σε μια τέτοια προοπτική είμαστε κάθετα αντίθετοι και η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, από αγρότες και εργάτες".

Συνεχίζοντας ο Στ. Λιαγκάκης τόνισε ακόμα: "Οσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας και τις σημερινές (σ.σ. χτεσινές) του πρωθυπουργού, εξαγρίωσαν ακόμα περισσότερο τους αγρότες που περίμεναν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι απειλές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ