Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μια γροθιά"

"Φοιτητές - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά". Αυτό το μήνυμα βροντοφώναξαν χτες φοιτητές και σπουδαστές όχι μόνο από τη Λάρισα, αλλά και από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Νέοι και νέες που έφτασαν μέχρι τα μπλόκα των αγροτών στη Λάρισα, για να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά.

Από νωρίς, χτες το πρωί, μαθητές και φοιτητές της Λάρισας κατέφταναν στα μπλόκα: "Για να συμπαρασταθούμε στους πατεράδες μας, γιατί στο χωριό κόβει λόρδα". Το μεσημέρι κατέφτασε στη Λάρισα λεωφορείο με μέλη του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.Επισκέφτηκαν πρώτα το μπλόκο της οδού Βόλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το μπλόκο της "Βιοκαρπέτ". Εκεί πραγματοποίησαν πορεία και ανέγνωσαν ψήφισμα του Συλλόγου.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, "τον αγώνα τους για την επιβίωση της αγροτιάς της χώρας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την αντιαγροτική πολιτική του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσω της εφαρμογής της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ". Υπογραμμίζουν, ακόμα, ότι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική πλήττει και το φοιτητικό χώρο. "Σεβόμενοι τις ταξικές καταβολές και πιστεύοντας ότι πρέπει να δοθεί μια άλλη κατεύθυνση στην παιδεία, που να εξυπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας, βάσει των αναγκών του λαού και του τόπου και όχι των πολυεθνικών, συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς" συνέχιζαν, στο ψήφισμά τους οι φοιτητές και κατέληγαν πως από το δικό τους μετερίζι θα αγωνιστούν για τη δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Η Αλεξία Μπούμπα,μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, μιλώντας στο "Ρ", επισήμανε ότι είναι υποχρέωση των φοιτητών να στηρίξουν την αγροτιά στον αγώνα της, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που υπαγορεύονται από το Μάαστριχτ και εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις. "Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε παιδιά αγροτών και νιώθουμε, χρόνια τώρα, στο πετσί μας τα προβλήματά τους, που ολοένα και οξύνονται" σημείωσε. Κατόπιν, οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, συνέχισαν το δρόμο τους για το μπλόκο των Τεμπών.

Λίγο αργότερα, κατέφτασαν στα μπλόκα της Λάρισας φοιτητές και σπουδαστές από την Αθήνα. Η φωνή των νεολαίων δόνησε την ατμόσφαιρα: "Φοιτητές - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά". Σαν απάντηση "ήρθαν" τα χειροκροτήματα των αγροτών και οι πρώτες αγκαλιές.

"Είμαστε μαζί σας. Είμαστε μαζί και με τους εργάτες της Γερμανίας και τους οδηγούς της Γαλλίας. Μαζί με τους λαούς της Ευρώπης, που απαντούν στη Σύγκλιση και το Μάαστριχτ. Αντιστεκόμαστε" βροντοφώναξε από τα μεγάφωνα μια φοιτήτρια και οι γροθιές των αγροτών έσφιξαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ