Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Τους εξαγρίωσε ο Σημίτης

Κλιμακώνουν από χτες τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Βοιωτίας, στα μπλόκα του Αϊ - Γιάννη, Αϊ - Γιώργη, Βαγίων, Κάστρου, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθούν τα ήδη υπάρχοντα μπλόκα.

Χτες αποκλείστηκε ο δρόμος προς Ορχομενό και Λαμία, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) εξετάζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού και άλλων σημείων στη Βοιωτία. Στο μεταξύ, η άρνηση της κυβέρνησης - όπως εκφράστηκε από τον υπουργό Γεωργίας - να δεχτεί έστω και ένα από τα βασικά τους αιτήματα - μόνο αγανάκτηση και περισσότερη οργή προκάλεσε στους αγρότες. Εκείνο όμως που ανέβασε το "θερμόμετρο" της αγωνιστικής τους διάθεσης ήταν οι απειλητικές - όπως τις χαρακτηρίζουν - δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, "που αντί να σκύψει στα οξυμένα προβλήματά μας, μας απειλεί κι από πάνω. Τώρα είναι που δεν πρόκειται να κουνήσει τρακτέρ από δω".

Χτες, τα μπλόκα των αγροτών στα Βάγια και Κάστρο Βοιωτίας, επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής,ο οποίος συζήτησε μαζί τους και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ. Επίσης, τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους μετέφερε αντιπροσωπεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας, που επισκέφθηκε χτες τους αγρότες στο μπλόκο του Αϊ - Γιάννη Λιβαδειάς.

Τέλος, η ΣΕΑ προγραμματίζει κοινή σύσκεψη με τους φορείς της επαρχίας Λιβαδειάς, Εργατικό Κέντρο, Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο κ.ά.

Σταθεροί στα μπλόκα του αγώνα παραμένουν για 8η μέρα οι αγρότες της επαρχίας Δομοκού στη Φθιώτιδα,κρατώντας κλειστό τον εθνικό δρόμο Λαμίας - Καρδίτσας, με τα τρακτέρ τους, στα σημεία 41, Δρούγο και Νέο Μοναστήρι. Οι αγρότες της επαρχίας Δομοκού που συντονίζουν τη δράση τους με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Θεσσαλίας, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και χτες σε όλα τα μπλόκα προστέθηκαν και νέα τρακτέρ, δείχνοντας ότι η οργή των αγροτών "φουντώνει" από την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και ξεσηκώνει όσους αγρότες δε βγήκαν ακόμα στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ