Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Συνεχίζουν με πείσμα

Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε Ηπειρο και Αιτωλοακαρνανία, κρατώντας σθεναρά τα οδοφράγματα που έστησαν στα οδικά δίκτυα των περιοχών αυτών.

Στην Ηπειρο πύκνωσαν τα μπλόκα, δηλώνοντας πως θα μείνουν σε αυτά μέχρι την τελική δικαίωση. Οι αγρότες του Νομού Ιωαννίνων συνέχιζαν να αγωνίζονται στο μπλόκο που έστησαν στις Καρυές. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας και του πρωθυπουργού, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού βγήκαν στα χωριά ενημερώνοντας τους αγρότες και απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα για συμμετοχή στον αγώνα.

Στη γέφυρα Καλογήρων, στα όρια των Νομών Αρτας και Πρέβεζας οι αγρότες συνέχιζαν να κρατούν κλειστό το δρόμο, δηλώνοντας πως "δεν το κουνάνε ρούπι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους". Χτες στο μπλόκο αυτό ήρθαν και άλλοι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής. Επίσης, χτες στο μπλόκο της γέφυρας Καλογήρων, η Επιτροπή Αλληλεγγύης του Νομού Αρτας πήγε για άλλη μια φορά τρόφιμα στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Αποκλεισμένο από τρακτέρ παραμένει ακόμα και το πορθμείο Ακτιου - Πρέβεζας,από την πλευρά της Πρέβεζας.

Στην Αιτωλοακαρνανία κλειστή παραμένει η Εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων στη γέφυρα του Εύηνου ποταμού και στο χωριό Κυψέλη, λίγο μετά τη γέφυρα του Αχελώου.Χτες και τα δύο αυτά μπλόκα ενισχύθηκαν από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο νομό συνεχίζονται οι ενημερωτικές συσκέψεις που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ενώ παράλληλα γίνονται συσκέψεις για συντονισμό της δράσης με άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ