Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάγκη γενικότερης συμπαράταξης

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Την ανάγκη γενικότερης συμπαράταξης εργατικής τάξης, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο Σπ. Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε χτες στη Λάρισα η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο γραμματέας της ΕΠ Γιάννης Χώτος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας να μπουν έμπρακτα στη μάχη που δίνουν οι αγρότες. "Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν θα υπερασπιστούμε την αγροτική οικονομία της χώρας μας ή θα αποδεχτούμε άκριτα και δουλικά την πολιτική που μας επιβάλλει η ΕΕ", τόνισε ο Σπ. Στριφτάρης. "Οι αγρότες έχουν καταλάβει καλά ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται την πολιτική του βίαιου ξεκληρίσματος χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών, για να μειωθεί ο συνολικός αριθμός τους από 900.000 σε 450.000" είπε, και υπογράμμισε: "Αυτή είναι η αιτία που αγωνίζονται οι αγρότες. Εχουν καταλάβει καλά τι θα πει Μάαστριχτ".

Αναφερόμενος στα σαθρά επιχειρήματα της κυβέρνησης περί "υπέρογκου κόστους" για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών και την "αναγκαιότητα" να μην υπάρξει παρέκκλιση από την οικονομική πολιτική, ο Σπ. Στριφτάρης επισήμανε:

  • Το πραγματικό κόστος μόλις υπερβαίνει τα 120 δισ. δραχμές και αφορά χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά, που δίνουν μάχη επιβίωσης. Αναλύοντας ένα προς ένα τα βασικά αιτήματα των αγροτών, σημείωσε τα πραγματικά ποσά που απαιτούνται γι' αυτά.
  • Δεν είναι, είπε, ζήτημα εισοδηματικής πολιτικής, τη στιγμή που η κυβέρνηση μόλις πριν 10 μέρες ρύθμισε ή χάρισε χρέη εφοπλιστών, ΠΑΕ, για λαθραία κότερα κτλ. συνολικού ύψους 1,2 τρισ. δραχμών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ