Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΜΑΘΙΑ
Αυτά ζητάμε

ΗΜΑΘΙΑ (Ανταπόκριση).-

Εξαγριωμένοι είναι οι αγρότες της Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας για τον απρεπή και επικίνδυνο ρόλο, όπως τον χαρακτήρισαν, που παίζουν ορισμένοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ στο δίκαιο αγώνα τους. "Αλλα μηνύματα στέλνουν τα επίσημα συντονιστικά όργανα των αγροτών και άλλα βγάζουν στον αέρα τα κανάλια", τονίζουν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής στην ΕΤ-3, Αθανάσιος Αγγέλης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας και Ηλίας Αγγέλης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ενώ έβαλαν καθαρά τα αιτήματά τους, η ΕΤ-3 θεώρησε σκόπιμο αντί να μεταδώσει πιστά αυτά που ειπώθηκαν από το επίσημο συντονιστικό όργανο, να δείξει στο δελτίο ειδήσεων έναν άλλο αγρότη, ο οποίος είπε ότι "θέλουμε να έρθει ο Σημίτης και ο Τζουμάκας εδώ".

"Τέτοιες εκπομπές της τηλεόρασης και γενικά και άλλες δημοσιεύσεις των ΜΜΕ σαν και αυτή της ΕΤ-3", καταγγέλλει ο Η. Αγγέλης, "προσβάλλουν το ήθος και τη σοβαρότητα του αγώνα των αγροτών και στοχεύουν στη δημιουργία τέτοιου κλίματος ώστε εύκολα η κοινή γνώμη να στρέφεται ενάντια στις δίκαιες κινητοποιήσεις των αγροτών".

Καταλήγοντας έκανε παράκληση να δημοσιευτούν τα τρία ιδιαίτερα αιτήματα των παραγωγών της Αλεξάνδρειας, τα οποία η ΕΤ-3 αγνόησε στην εκπομπή της, τονίζοντας πως όλοι οι αγρότες που έκλεισαν τον δρόμο από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, εάν δε δοθεί λύση στα προβλήματά τους, θα κάνουν Χριστούγεννα στο δρόμο. Συγκεκριμένα, οι αγρότες ζητούν: Για το βαμβάκι, επιστροφή πέραν του ποσού των 40 δραχμών της ΕΕ, περισσότερη συνυπευθυνότητα. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ της φυτικής παραγωγής. Να αποζημιωθούν οι καλλιέργειες της ροδακινιάς από τον παγετό της 16/4/96 και αποζημίωση των δέντρων της ροδακινιάς που ξεράθηκαν από τις βροχοπτώσεις του 1996. Ρύθμιση χρεών που να συμφέρουν τους αγρότες (πάγωμα 5 ετών, 10ετή εξόφλιση με συμβατικό επιτόκιο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ