Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν περνούν οι διασπαστικές μεθοδεύσεις

Σε διατεταγμένη υπηρεσία οι κυβερνητικοί αγροτοπατέρες, μαζί με τους βουλευτές και τους "αιρετούς" νομάρχες, συνεχίζουν χωρίς όμως αποτέλεσμα τις προβοκατόρικες, ανήθικες, αποπροσανατολιστικές και διχαστικές προσπάθειες, προκειμένου να διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο των αγροτών.Σπάνε όμως τα μούτρα τους και στην καλύτερη περίπτωση "λούζονται" τα γιουχαϊσματα και τα ουστ των αγωνιζόμενων αγροτών, που δηλώνουν ανυποχώρητοι και το αποδεικνύουν με την ολοένα και μεγαλύτερη ενίσχυση των μπλόκων.

Την Κυριακή οι αγρότες έδιωξαν από το μπλόκο της αερογέφυρας στη Θέρμη τον νόθο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Σαλιάκη, δίνοντας του έτσι ένα μάθημα για τα όσα είπε σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια περί "ποδηγέτησης του αγροτικού κινήματος από τον Παττάκη και τον Μπούτα", καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει να πείσει τους αγρότες να φύγουν από τα μπλόκα.

Παρόμοιας αντιμετώπισης έτυχε και ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ κ. Γιαννακίδης, όταν είπε στους αγρότες της Ροδόπης πως "αυτοί δεν έχουν καμία δουλιά να συντονίζονται με τους Θεσσαλούς". Λες και οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι προνομιούχοι. Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των αγωνιζόμενων αγροτών απ' όλη την Ελλάδα, που εξουσιοδότησε τη ΣΕΑ Θεσσαλίας ως κύριο διαπραγματευτή τους με την κυβέρνηση.

Αλλη χαρακτηριστική περίπτωση της απαράδεκτης τακτικής του κυβερνητικού χώρου είναι η προσπάθεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Εβρο, αλλά και του ίδιου του νομάρχη να πείσουν τους αγρότες να στραφούν εναντίον των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που με τις υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις τους δεν αφήνουν - λέει - περιθώρια στην κυβέρνηση να δώσει λεφτά στους αγρότες.

Εξάλλου χτες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου επανέλαβε τα περί κοινωνικού εκβιασμού και σημείωσε πως οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία. Ενώ και ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαππας, πρώην "εργατοπατέρας", αποδοκίμασε τον αγώνα των αγροτών, διευκρινίζοντας πως αυτός ποτέ δε συμμετείχε σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ