Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβρασμός στα δημόσια νοσοκομεία

Κινητοποιήσεις από αύριο ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ

Με πανελλαδικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στον ανθυγιεινό προϋπολογισμό λιτότητας της κυβέρνησης. Ετσι, αύριο θα γίνει πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας (11πμ - 3μμ) και θα γίνουν παραστάσεις σε όλες τις νομαρχίες της χώρας.

Αύριο στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στο θέατρο "Βρετάνια", ώρα 12 μ., και θα ακολουθήσει παράσταση στον υφυπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη. Επίσης αύριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει παράσταση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Μεθαύριο, Πέμπτη, θα γίνει συγκέντρωση στο θέατρο "Αλφα", ώρα 12 μ., και θα ακολουθήσει παράσταση των Διοικητικών Συμβουλίων στον υπουργό Υγείας -Πρόνοιας.

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 17 Δεκέμβρη 1996.

Οπως τονίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις υγειονομικές μονάδες με το "πάγωμα" ή και τη μείωση των δαπανών μισθοδοσίας και των λειτουργικών δαπανών. Οι δαπάνες υγείας - σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ - παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης του 10,4%. Ομως, αυτό δεν είναι η αλήθεια, τονίστηκε στη συνέντευξη της ΠΟΕΔΗΝ. Και τούτο γιατί στα ποσά του 1996 πρέπει να προστεθούν και τα ποσά απ' το επίδομα των 35.000 που χορηγήθηκε από 1.8.1996.

Οι δαπάνες πρόνοιας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παρουσιάζουν μια μείωση της τάξης του 5,26% λόγω του πετσοκόμματος των πολυτεκνικών επιδομάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ