Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Επιμένουν αγωνιστικά

Αγωνιστικά επιμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, που συνεχίζουν να κρατούν σθεναρά τα οδοφράγματα που έστησαν στα οδικά δίκτυα των περιοχών αυτών.

Στους νομούς της Ηπείρου, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ενισχύθηκαν με νέες δυνάμεις τα μπλόκα που υπήρχαν και οι αγωνιζόμενοι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα μείνουν σε αυτά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων κρατούν γερά στο μπλόκο που έστησαν στις Καρυές από την περασμένη Τρίτη. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας,ενώ χτες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα περιόδευσαν σε χωριά του Παρακαλάμου και του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Οι αγρότες της Αρτας και της Πρέβεζας συνέχισαν και χτες να παραμένουν στο μπλόκο που έστησαν στη γέφυρα Καλογήρου, στα όρια των δύο νομών και στο οποίο το Σάββατο που πέρασε προστέθηκαν και νέα τρακτέρ. Αποκλεισμένο από τρακτέρ παραμένει ακόμα και το πορθμείο Ακτιου - Πρέβεζας,από την πλευρά της Πρέβεζας. Στην Αιτωλοακαρνανία κλειστή παραμένει η Εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων στη γέφυρα του Εύηνου ποταμού και στο χωριό Κυψέλη, λίγο μετά τη γέφυρα του Αχελώου.Και τα δύο μπλόκα, και ειδικότερα αυτό του Εύηνου, ενισχύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Αύριο, στην Αμφιλοχία, θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βορειοδυτικής Ελλάδος με θέμα την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα και την κοινή επεξεργασία των αιτημάτων. Επίσης, μεθαύριο Πέμπτη, στο Αγρίνιο οι μαζικοί φορείς της περιοχής διοργανώνουν συλλαλητήριο συμπαράστασης προς την αγωνιζόμενη αγροτιά. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ