Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης

Χτες το πρωί στην Πέλλα έκλεισαν τα καταστήματα

Καθημερινά μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης των φορέων της Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και απλών πολιτών, προς τους εξεγερμένους αγρότες. Χτες στην Πέλλα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών έκλεισαν τα καταστήματα από τις 8.30 ως τις 10.30 το πρωί,ενώ προγραμματίζεται μέσα στη βδομάδα να κλείσουν και πάλι τα καταστήματα ταυτόχρονα με τα σχολεία της περιοχής. Η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών θα συναντηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο και τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια των γυμνασίων και λυκείων για να καθορίσουν τη μέρα της κινητοποίησης.

Τους αγρότες στα μπλόκα της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την Κυριακή εκπρόσωποι Γυναικείων Συλλόγων, Επιτροπών Ειρήνης και Αντιστασιακών, προκειμένου να τους εκφράσουν και από κοντά τη συμπαράστασή τους και να τους δώσουν έστω μια μικρή βοήθεια για να μπορέσουν να αντέξουν το κρύο. Χτες, επίσης, επισκέφτηκε τα μπλόκα του αεροδρομίου αντιπροσωπεία τηςΚοινότητας Καρδίας και δεκάδες κάτοικοι.

Χαρακτηριστικό της αλληλεγγύης των πολιτών είναι πως ακόμη και όσοι ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στο αεροδρόμιο προκειμένου να ταξιδέψουν, αυτοί οι άνθρωποι που σέρνουν τα μπαγκάζια τους για να περάσουν στην άλλη μεριά των μπλόκων και περπατάνε χιλιόμετρα για να φτάσουν στον προορισμό τους, απευθυνόμενοι στους αγρότες τούς λένε να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Κόντρα λοιπόν στα σχέδια της κυβέρνησης να πυροδοτήσει αντιδράσεις καταδίκης, το κύμα συμπαράστασης φουντώνει. Μα ούτε και η παραπληροφόρηση των καναλιών πιάνει. Οι αγρότες έχουν δηλώσει ρητά πως όχι μόνο δεν εμποδίζουν, αλλά, αντίθετα, διευκολύνουν τη μεταφορά φαρμάκων, ασθενών και μαθητών, ενώ χτες η ΣΕΑ του μπλόκου των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη γνωστοποίησε και πάλι πως επιτρέπουν και τη διέλευση των βυτιοφόρων που μεταφέρουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Μαζική εξόρμηση με την προκήρυξη του Κόμματος για τους αγρότες και την ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη βουλή, πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής δεκάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής της εξόρμησης συμπαράστασης και ενημέρωσης ήταν ο γραμματέας της ΚΟΘ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης, το μέλος της ΚΕ Χ. Κόφφας, ο γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ Λ. Μπάμπας και το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Χριστάνης.

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έγινε δεκτή με θερμές εκδηλώσεις από μεριάς των αγροτών, που μάλιστα φώναζαν "καλώς τη τη νεολαία. Κι αυτή μαζί μας στον αγώνα".

Λίγο αργότερα επισκέφτηκαν τα μπλόκα ο Σπ. Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αντ. Σκυλλάκος,μέλος της ΚΕ. Τους αγρότες στο μπλόκο του Κιλκίς επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ