Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Οι απειλές δυνάμωσαν τα μπλόκα

Νέα μπλόκα στήθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, ενώ ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις των αγωνιζομένων αγροτών της Εύβοιας, που ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, κλείνοντας και άλλους δρόμους στο νομό αυτό.

Στη Φθιώτιδα, οι αγρότες της Επαρχίας Δομοκού, έστησαν καινούργιο μπλόκο στο 22ο χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Λαμίας - Καρδίτσας. Την Κυριακή, επίσης, κλιμάκιο της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θ. Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πήγε στα μπλόκα των αγροτών, στο Δρούγο και το Νέο Μοναστήρι, εκφράζοντας της αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος.

Οι αγρότες της Κεντρικής Εύβοιας συνεχίζουν να κρατούν σθεναρά στο μπλόκο που έστησαν έξω από το χωριό Προκόπι, ενώ στο νομό γίνονται ενέργειες για κλιμάκωση του αγώνα. Στο μπλόκο έξω από το χωριό Προκόπι, πήγε προχτές κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Κ. Παρασκευάς μιλώντας στους αγρότες τόνισε ανάμεσα σε άλλα: "Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε κοντά στους αγρότες, στους εργάτες, σε όσους αγωνίζονται. Πιστεύουμε ότι τα αιτήματά σας είναι δίκαια και ο αγώνας σας είναι αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού της χώρας. Κλείστε τα αυτιά σας στις πιέσεις και τις συκοφαντίες και ο αγώνας αυτός θα έχει αποτελέσματα".

Πληθαίνουν τα μπλόκα

Στη Βοιωτία, πέρασαν δέκα μέρες από τότε που στήθηκε το πρώτο μπλόκο στη διασταύρωση του Αϊ Γιάννη, έξω από τη Λιβαδειά. Από εκείνη τη μέρα, προστέθηκαν και άλλα πέντε μπλόκα: Στην Εθνική οδό Θήβας - Λιβαδειάς, στον Αι - Γιώργη και Βάγια, στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στη θέση Ακραίφνιο και Κάστρο και από την Κυριακή το πρωί, τρακτέρ από το Καπαρέλι και τη Λεύκτρα κατέλαβαν το οδόστρωμα της παλιάς Εθνική στο Κριεκούκη. "Είναι ντροπή μας όλη η Ελλάδα να βρίσκεται στους δρόμους και εμείς να μην έχουμε ξεκινήσει", είπε εκπρόσωπος Αγροτικού Συλλόγου στη σύσκεψη που έγινε στην ΕΓΣ Θήβας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στο μπλόκο του Αι Γιάννη έγινε προσπάθεια διάσπασης και αποχώρησης μελών και ψηφοφόρων αγροτών του ΠΑΣΟΚ, από στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Πρωταγωνιστές, ο γιος του πρώην δημάρχου Λιβαδειάς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής που φέρονται να τάζουν θέσεις εργασίας για όσους αποχωρήσουν. Διαφορετικά απειλούν ότι θα στείλουν τα παιδιά των αγροτών, που βρίσκονται στα μπλόκα, να υπηρετήσουν στο Σουφλί!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργή για το νέο εμπαιγμό (2002-04-10 00:00:00.0)
«Ηρθαμε για να μείνουμε»... (2002-01-29 00:00:00.0)
Οι συγκεντρώσεις στη Στερεά (2002-01-25 00:00:00.0)
Σήμερα απαντούν τα μπλόκα (1998-02-13 00:00:00.0)
Μεγάλο συλλαλητήριο στον Ορχομενό (1998-02-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - μήνυμα κλιμάκωσης (1998-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ