Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ενδιαφέρον" βουλευτή του ΠΑΣΟΚ...

Τα "μούτρα τους σπάζουν" στα μπλόκα των αγροτών οι βουλευτές και τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τολμούν να "νουθετήσουν" τους εξεγερμένους αγρότες πως πρέπει να περιοριστούν στα ανέξοδα "τάματα" του Τζουμάκα.

Αυτό έπαθε, προχτές, και ο βουλευτής Πιερίας Παντελής Τσερτικίδης,που... προσέγγισε στο μπλόκο του Βαρυκού - Λιτόχωρου και, ανοίγοντας συζήτηση σε διπλανό καφενείο, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει και, να εκβιάσει τους αγρότες για να ανοίξουν το δρόμο. Αρχικά προσπάθησε να τους... πείσει πως είναι υποκινούμενοι, από το ΚΚΕ φυσικά. Κατόπιν, αφού αναλώθηκε να τους αναλύσει πόσο υπεύθυνα αντιμετωπίζει, δήθεν, η κυβέρνηση τα προβλήματα των αγροτών, κατέληξε λέγοντας πως δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα και πως με τα 10 σημεία της - τα οποία δε γνώριζε καν! - η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή της! Τέλος, διαπιστώνοντας προφανώς, πως δεν πείθει, επιχείρησε να διαχωρίσει τα αιτήματα των αγροτών της Πιερίας από κείνα των αγροτών της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών, προσπαθώντας να βάλει "σφήνα".

Πήρε όμως την απάντηση άμεσα από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Λιτόχωρου και τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θαν. Λάππα, που ανέλαβε να του εξηγήσει τις κυβερνητικές ευθύνες για την τραγική, όπως την περιέγραψε, κατάσταση των αγροτών. Παρά την ευγενική υποδοχή που του επιφύλαξαν οι αγρότες αρχικά, στο τέλος δε συγκρατήθηκαν και έβαλαν τα γέλια με τα λεγόμενα του βουλευτή. Παρ' όλα αυτά όμως, ο Τσερτικίδης δεν πτοήθηκε και όταν ο Γιάννης Σκούφας,του εξηγούσε για τα πραγματικά προβλήματα της αγροτιάς, δεν κρατήθηκε να πει πως τον αγώνα τον ξεκίνησε το ΚΚΕ, για να πάρει αποστομωτική την απάντηση όλων των αγροτών του μπλόκου: "Στον αγώνα δεν υπάρχουν κόμματα, κουμάντο κάνουν μόνον τα συντονιστικά όργανα των μπλόκων". Μάλιστα, ο Θ. Λάππας τόνισε πως "πρώτα είναι αγρότης και μετά ΠΑΣΟΚτσής και προτιμάει να πεθάνει στο δρόμο του αγώνα, παρά να γίνει λωποδύτης"! Μάλιστα, του έδωσαν και την ανακοίνωση - ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής τους ότι αποφάσισαν να εναρμονίσουν τη στάση τους μ' αυτή των Θεσσαλών συναδέλφων τους.

Μπροστά, λοιπόν, στο "τοίχος" του ενωτικού μπλόκου των αγροτών - κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία - ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε να πάρει τηλέφωνο στην κυβέρνηση να πει ότι οι αγρότες έχουν τα δικά τους προβλήματα. Συνέστησε, μάλιστα, να φροντίσουν να μην εκφυλιστεί ο αγώνας τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ