Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χτεσινή τρίωρη παναττική στάση εργασίας των μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η δημοπρασία του έργου "Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου του Εθνικού Σταδίου Πατρών", προϋπολογισμού 1,9 δισ. δρχ.

Οπως είναι γνωστό, οι μηχανικοί του δημοσίου αγωνίζονται εναντίον του νέου μισθολογίου της κυβέρνησης, αφού μόνο για το 1997 προβλέπει μείωση των αμοιβών τους κατά 10%. Παράλληλα, ζητούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, που να παίρνει υπόψη του τον ιδιαίτερο ρόλο τους και την αποφασιστική συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος δημοσίων έργων.

Το ΔΣ της Ενωσης των μηχανικών του δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) είχε χτες μετά την κινητοποίηση συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι μετά την κατάθεση του νέου μισθολογίου στη Βουλή θα υπάρξει δυνατότητα διαλόγου για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ δεν έμεινε ικανοποιημένο από τις απαντήσεις αυτές και αποφάσισε να τηρήσει το πρόγραμμα των περαιτέρω κινητοποιήσεων, επιφυλασσόμενο, να επανεκτιμήσει τη στάση του μετά την κατάθεση του μισθολογίου και την αποδοχή ρυθμίσεων που θα ικανοποιούν τις πάγιες θέσεις του κλάδου.

Κατόπιν αυτών αναμένεται να γίνουν οι δύο προγραμματισμένες στάσεις εργασίας του κλάδου - η μία στις 16 Δεκέμβρη στο νομό Λάρισας και η δεύτερη στις 18 Δεκέμβρη στην Αττική, με σκοπό τη ματαίωση δύο ακόμη δημοπρασιών δημοσίων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,55 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ