Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η καραμέλα των γκαιμπελίσκων

Εχει γίνει η καραμέλα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Το χειρότερο είναι ότι τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι "περνάει στον κόσμο". Τι λένε οι φωστήρες της γκαιμπελίστικης κυβερνητικής προπαγάνδας; "Η εξέγερση των αγροτών έχει προσλάβει πολιτικές διαστάσεις. Αναμετρούνται δύο πολιτικές. Από τη μια, αυτή της κυβέρνησης, που θέλει επίλυση των προβλημάτων των αγροτών μέσα από μια πορεία σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και από την άλλη, είναι η πολιτική του ΚΚΕ, που θέλει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ".

* * *

Κατ' αρχήν είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα φτηνό εφεύρημα του κυβερνητικού επιτελείου, με μοναδικό στόχο αφ' ενός να αποπροσανατολίσει και αφ' ετέρου να μη συζητήσει και να μη δώσει απαντήσεις επί της ουσίας των προβλημάτων των αγροτών. Μεταφέρει σκόπιμα τη συζήτηση στο επίπεδο των στρατηγικών διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ, ακριβώς για να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό της περί "υποκινούμενων" κινητοποιήσεων των αγροτών. Το κάνει αυτό και για ένα ακόμη λόγο η κυβέρνηση. Για να στριμώξει τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως τη ΝΔ και τον ΣΥΝ, ότι δεν μπορεί να στηρίζουν, έστω και φραστικά, τους αγώνες των αγροτών, από τη στιγμή που τάσσονται υπέρ της "σύγκλισης με την ΕΕ".Επιπλέον, γιατί πιστεύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού εγκρίνει ολόθερμα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτές είναι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Επί της ουσίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο πρόβλημα των αγροτών αναμετριούνται δύο πολιτικές. Από τη μια βρίσκεται η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εναρμονισμένη και υποταγμένη πλήρως στα κελεύσματα του Διευθυντηρίου, καθημερινά μειώνει το εισόδημα των αγροτών και τους εξωθεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση και τελικά στο ξεκλήρισμα και την ανεργία. Από την άλλη είναι η πολιτική εκείνη, η οποία αντιστέκεται στις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πολιτικής και διεκδικεί απειθαρχία απέναντι στις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών, προκειμένου να διασωθεί όχι μόνο η αγροτική οικονομία και οι αγρότες, αλλά γενικότερα η παραγωγική βάση της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

* * *

Αν όμως η κυβέρνηση πιστεύει ότι πλειοψηφία εγκρίνει την πορεία πλεύσης της προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση, μέσω του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, ιδού η Ρόδος: Ας προκηρύξουν δημοψήφισμα! Οσο δεν το κάνουν, δε νομιμοποιούνται να μιλούν ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική τους.

Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ