Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Φωνάζει ο κλέφτης"

Ε, όχι και να κλαυθμυμίζει ή να κραυγάζει η κυβέρνηση για τους εξεγερμένους αγρότες, που "απέκοψαν - λέει - την Ελλάδα και τους Ελληνες στα δύο". Ε, όχι, γιατί τέτοιος διαχωρισμός (παράνομος, ανήθικος και απάνθρωπος) έχει γίνει προ πολλού από αυτούς τους ίδιους, με τη διαβόητη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που υπέγραψαν πρόθυμα και ανέλαβαν να εκτελέσουν μέχρι κεραίας.

Αυτή η αισχρή συνθήκη, ακριβώς, είναι που χάραξε μια βαθιά διαχωριστική γραμμή στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και τη χώρισε εντονότατα στα δύο. Εκ δεξιών, δηλαδή, οι μεγαλοκεφαλαιούχοι, οι λίγοι και εκλεκτοί, που μόνον προνόμια απολαμβάνουν και ουδέν συνεισφέρουν. Και στο άλλο, το αριστερό, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, το πλήθος, που του έχει ανατεθεί πονηρά ο ρόλος του είλωτα και του χαμάλη. Να δουλεύουν, δηλαδή, σκληρά, και τον ιδρώτα τους, τελικά, να τον απολαμβάνουν οι λίγοι, οι προύχοντες του τόπου. Και εκτός τούτου, αυτοί να φορτώνονται και όλα τα δυσβάσταχτα βάρη και τα δεινά που απορρέουν από τη"σύγκλιση", τη "Λευκή Βίβλο" και όσα άλλα εξοντωτικά για το λαό περιέχει η συνθήκη.

Βεβαίως, αυτή η διαχωριστική γραμμή, που από τη μια βάζει τους αμνούς αγάδες και από την άλλη τα ερίφια των λαϊκών στρωμάτων, αυτή η γραμμή, λέγω, υπήρχε ανέκαθεν στην ελληνική κοινωνία. Με τη Συνθήκη όμως του Μάαστριχτ ο προϋπάαρχων διαχωρισμός έγινε πολύ εντονότερος και ταυτοχρόνως ενέσκηψε κατά των πληβείων ένας πρωτοφανής ανεμοστρόβιλος. Εξοντωτική λιτότητα, χαράτσια, ακρίβεια, ανεργία, κατάργηση κεκτημένων και άλλα δεινά έπεσαν σαν ογκόλιθος επάνω τους και τους εξουθένωσαν.

Και όμως οι αυτουργοί αυτών των εγκληματικών πράξεων, οι κύριοι που κυβερνούν, βγαίνουν υποκριτικά και προκλητικά και επιτιμούν ένα μέρος των θυμάτων τους, τους αγρότες, γιατί, λέει, ξεσηκώθηκαν και "απέκοψαν την Ελλάδα στα δύο". Και θέτουν παράλληλα ηθικό θέμα, τονίζοντας ότι "δεν μπορεί μια ομάδα πολιτών να κρατάει όμηρους όλους τους άλλους". Ομιλούν, δηλαδή, οι ανήθικοι για ηθική!

Οι Φαρισαίοι θύτες όμως δεν αρκούνται μόνον να γοούν και να κρώζουν για την "αποκοπή της χώρας στα δύο". Επιχειρώντας να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά των εξεγερμένων αγροτών, θρηνούν και κραυγάζουν και για "τις καταστροφικές συνέπειες των κινητοποιήσεων στην οικονομία". Ωστόσο, και γι' αυτό το θέμα είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν. Τι μπορεί να πάθει η οικονομία από τις κινητοποιήσεις, όταν έχει διαλυθεί προ καιρού από τις ντιρεκτίβες της ΕΟΚ και τα δικά τους σαρωτικά "μέτρα"; Ξεχνούν οι κοπτόμενοι άρχοντες ότι έχουν αποβιομηχανοποιήσει τη χώρα, ότι έχουν συρρικνώσει δραματικά τη γεωργική παραγωγή, ότι οδήγησαν σε "λουκέτο" δεκάδες χιλιάδες εταιρίες και μαγαζιά, ότι έχουν ξεπουλήσει εύρωστες δημόσιες επιχειρήσεις;

Αυτά τα λίγα, λοιπόν, για όσα διαστρεβλωτικά διατείνεται η κυβέρνηση σε σχέσει με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, θυμίζοντας σαφώς το "φωνάζει ο κλέφτης"!

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ