Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Υποχρεωτικά στη Φοιτητική Εστία, η σίτιση των φοιτητών

Οταν στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους ξεκίνησαν διαδικασίες ανακαίνισης του εστιατορίου της Εστίας του Πανεπιστημίου Πάτρας, οι φοιτητές περίμεναν ότι οι εργασίες αυτές θα είχαν ως στόχο την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση. Ομως όπως προέκυψε, στόχος ήταν η αύξηση της δυναμικότητας του εστιατορίου της Εστίας προκειμένου να εξυπηρετεί όλους τους φοιτητές που είχαν δικαίωμα σίτισης, μετά από την απόφαση της Διοίκησης της Εστίας να καταργήσει το κουπόνι σίτισης των φοιτητών και να το αντικαταστήσει με προσωπική κάρτα σίτισης που ισχύει μόνο για το εστιατόριο της Εστίας.

Η νέα αυτή ρύθμιση που εφαρμόζεται από την περασμένη βδομάδα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους φοιτητές που δε στεγάζονται στην Εστία, αλλά μένουν στην Πάτρα, αφού τους υποχρεώνει να διανύουν μια απόσταση 10 χιλιομέτρων προκειμένου να πάνε στο Ρίο όπου βρίσκεται η Εστία για να φάνε, με μεγάλο κόστος αφού η τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου στην Πάτρα είναι 200 δραχμές.

Πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και οι τρόφιμοι εκείνοι της Εστίας που δε δικαιούνται σίτιση και μέχρι τώρα αγόραζαν το κουπόνι προκειμένου να σιτίζονται στην Εστία. Γι' αυτούς, το νέο μέτρο σημαίνει κατάργηση της σίτισής τους στην Εστία, αναγκάζοντάς τους να φεύγουν και να σιτίζονται αλλού.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, η νέα αυτή ρύθμιση έχει επιπτώσεις στην ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού, αφού με τα ίδια κονδύλια σίτισης θα σιτίζονται τώρα επιπλέον εκατοντάδες φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ