Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αναβρασμό οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ

Ζητάνε απάντηση στα αιτήματά τους μέχρι τις 15 του μήνα

Το αίτημά τους για την αναπροσαρμογή των συντάξεων στο 80% των εν ενεργεία ναυτικών και για παράλληλη ετήσια αύξηση των συντάξεων ίση με αυτήτων μισθών, επαναφέρουν με υπόμνημά τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας οι τρεις ναυτεργατικές συνταξιουχικές οργανώσεις. Σε ό,τι αφορά τη δέσμευση της κυβέρνησης, κατά τη μεγάλη απεργία του καλοκαιριού, για αναπροσαρμογή των συντάξεων στο 55% των μισθών των εν ενεργεία, διατυπώνουν τα εξής ερωτηματικά:

α.Η αναπροσαρμογή αυτή θα αφορά τους ήδη συνταξιούχους του ΝΑΤ ή όσους θα εξέλθουν στο μέλλον; β.Εφόσον δημόσια διατυμπανίζεται ότι η αναπροσαρμογή θα αφορά τους "ήδη αδικούμενους συνταξιούχους", γιατί η υπόθεση του 55% προωθείται "πακέτο" με μια σειρά ακόμα προτάσεις; γ.Εμπλέκονται σ' αυτή τη "συμπαιγνία" και συνδικαλιστικοί φορείς;

Οι τρεις ναυτεργατικές συνταξιουχικές ενώσεις σημειώνουν ότι αναμένουν ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματά τους. Ζητάνε την υλοποίηση έστω αυτού του "από παντού μπάζοντος νερά 55%", καθώς και συμμετοχή των συνταξιούχων στους σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΝΑΤ. Κι αυτά μέχρι τις 15 Φλεβάρη, τονίζοντας ότι από κει και πέρα θα δραστηριοποιηθούν για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και θα προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν και τους εν ενεργεία για απεργιακές κινητοποιήσεις σε περιόδους αιχμής.

Το υπόμνημα υπογράφουν: Η Ενωση Συνταξιούχων Πλοιάρχων,η Ομοσπονδία Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και η Ενωση Συνταξιούχων Μηχανικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ