Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξιχνίαση - προειδοποίηση σε επίδοξους απαγωγείς

Ανοιχτή προειδοποίηση προς τους επίδοξους απαγωγείς του μέλλοντος απηύθηνε χτες ο υποστράτηγος της Αστυνομίας, Νίκος Χατζάκης, με αφορμή την εξιχνίαση και της τρίτης κατά σειρά απαγωγής που απασχόλησε τους τελευταίους μήνες την Αστυνομία. Ο Ν. Χατζάκης κάλεσε τους επίδοξους απαγωγείς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις τελευταίες επιτυχίες της Ασφάλειας, διότι, όπως είπε, αν αποτολμήσουν να εγκληματήσουν δε θα μείνουν ατιμώρητοι. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν η Αστυνομία έφτασε στους απαγωγείς με τη βοήθεια πληροφοριοδότη, που αποσκοπούσε στην είσπραξη του ποσού της επικήρυξης (200.000.000 δρχ), πρόσθεσε ότι πρόκειται για καθαρή επιτυχία των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, οι οποίοι εργάστηκαν με επιμονή και μεθοδικότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα μετά την παραλαβή των λύτρων από τον πατέρα του θύματος, οι απαγωγείς εντοπίστηκαν στην Ηλιούπολη από πλήρωμα περιπολικού της Ασφάλειας, την ώρα που επιβιβάζονταν σε ταξί. Κατάφεραν όμως να διαφύγουν, αφήνοντας πίσω κάποια σοβαρά στοιχεία που οδήγησαν τελικά την Αστυνομία στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι κατηγορούμενοι, εκτός από έναν που αναζητείται, οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για αρπαγή, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, υπόθαλψη εγκληματία, σύσταση και τιμωρία, παράνομη κατοχή φυσιγγίων και κατοχή ναρκωτικών. Πρόκειται για τον Πέτρο Καμπούρη, 39 χρονών, οδηγό ταξί, που αναζητείται, και τους Νικόλαο Παπανικολάου, 28 χρονών, άνεργο, Σπύρο Ζερβάκη, 42 χρονών, τυπογράφο, Γεώργιο Σαχινίδη, 23 χρονών, ιδιωτικό υπάλληλο, τον οδηγό ταξί Δημοσθένη Γρηγορόπουλο, 36 χρονών, και τον Μιχαήλ Μερασεντόγλου, 33 χρονών, επιπλοποιό.

Ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής, Χ. Κεραμιδάς, είπε ότι η απαγωγή σχεδιάστηκε από τον Καμπούρη, ο οποίος είναι σεσημασμένος κακοποιός για συνεργία σε ανθρωποκτονία, διακεκριμένες κλοπές και γνώριζε τον Κουκέα από τον οποίο είχε αγοράσει ένα ταξί. Ο Καμπούρης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και έπρεπε να δίνει "παρών" δύο φορές το μήνα στο τμήμα της περιοχής του. Αρχικά είχαν επιχειρήσει να απαγάγουν τον γιο του Κουκέα, αλλά όταν δεν τα κατάφεραν προχώρησαν στην απαγωγή της κόρης του Γεωργίας. Στην απαγωγή πήραν μέρος οι Καμπούρης, Παπανικολάου και Σαχινίδης, ενώ ο Μερασεντόγλου τους είχε παραχωρήσει το σπίτι του έναντι 700.000 δραχμών για να κρύψουν την Κουκέα. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμά του (Αργυροκάστρου 27 στο Μπραχάμι) 20.300.000 δραχμές και, όπως είπε στους αστυνομικούς, ήταν το μερίδιο των χρημάτων που πήραν οι Παπανικολάου και Σαχινίδης. Ο Καμπούρης είχε δώσει και 500.000 δραχμές στον ξάδελφό του Δημοσθένη Γρηγορόπουλο, 36 χρονών, οδηγό ταξί, ο οποίος τους εξυπηρετούσε στις μετακινήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ