Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπερτροχονόμος ο δήμαρχος Αθηναίων

Οι σχεδιασμοί του εντάσσονται στο σχέδιο γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας, καταγγέλλει η "Αγωνιστική Συνεργασία της Αθήνας"

Νέα σχέδια για την απονέκρωση του κέντρου της Αθήνας καταστρώνει ο "δήμαρχος όλων των Αθηναίων" Δ. Αβραμόπουλος. Η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας τη γνωστή πολιτική βιτρίνας και χαρατσώματος των δημοτών, σκοπεύει να απαγορεύσει τη στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους, να "σηκώνει" τα αυτοκίνητα με γερανούς και να επιβάλλει πρόστιμα στους δημότες. Και αυτό παρακάμπτοντας ουσιαστικά την Τροχαία και παραβλέποντας την επιβάρυνση που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι υπόλοιπες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος γνωστοποίησε μέσω του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού ότι δρόμοι του δήμου θα "παρακολουθούνται" από περιπολικά και μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας, η οποία θα ειδοποιεί γερανό. Οπως είπε, ο γερανός αυτός θα μεταφέρει το σταθμευμένο όχημα τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα έξω από το δήμο και ο δημότης θα πληρώνει πρόστιμο και τα έξοδα για τη μεταφορά του οχήματος.

Ανέφερε ότι θα χρησιμοποιούνται και δαγκάνες, που θα παγιδεύουν το σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο για να "απελευθερωθεί", θα πρέπει ο δημότης να πληρώσει πρώτα πρόστιμο. Υποστήριξε ακόμα ότι όλα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με την Τροχαία. Για να διασκεδάσει βέβαια τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι θα κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης ως "εναλλακτική λύση".

Στα σχέδια του δημάρχου αντιδρά η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Ο Στέλιος Λάμπρου,μέλος της γραμματείας της παράταξης, τόνισε ότι και αυτοί οι σχεδιασμοί εντάσσονται στην πολιτική απονέκρωσης και γκετοποίησης του κέντρου, προκειμένου αυτό να παραδοθεί στις πολυεθνικές και τις τράπεζες. Σημείωσε ότι αν ο δήμαρχος θέλει να εμποδίσει το παρκάρισμα στο κέντρο, τότε πρέπει να ολοκληρώσει πρώτα τους χώρους στάθμευσης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος εξήγγειλε εδώ και μήνες ότι για να καταπολεμηθεί η αφισορρύπανση, θα οριοθετηθούν ειδικοί χώροι για την ανάρτηση αφισών, ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα.

Εξέφρασε ακόμα απορία για το πώς θέλει ο δήμαρχος τη δημοτική αστυνομία και αναρωτήθηκε αν θέλει να σχηματίσει δικό του σώμα τάξης, παραβλέποντας το κρατικό. Υπογράμμισε εξάλλου ότι η απαγόρευση στάθμευσης σε δρόμους του κέντρου θα οδηγήσει στην επιβάρυνση άλλων περιοχών, οι οποίες θα πρέπει αναγκαστικά να "φιλοξενήσουν" περισσότερα οχήματα. Κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε, άλλωστε, στο ιστορικό τρίγωνο, στο οποίο όχι μόνο απαγορεύτηκε η στάθμευση, αλλά και η κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τη μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στους παρακείμενους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ