Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Προς τι τόσο ενδιαφέρον;"

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή, προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Παιδείας, σχετικά με τις "επισκέψεις" της αστυνομίας στα σχολεία, που σχεδίαζαν φιλειρηνική αντιαμερικανική πορεία την περασμένη Δευτέρα

Σήμερα συζητιέται στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γερ. Αραβανή,που αφορά το έντονο "ενδιαφέρον" που επέδειξε η Αστυνομία όταν οι μαθητές Λυκείων του Κολωνού αποφάσισαν να διοργανώσουν αντιαμερικανική φιλειρηνική κινητοποίηση, μετά τα γεγονότα στην Ιμια.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές του 3ου και 9ου ΤΕΛ Αθήνας, στον Κολωνό, με απόφαση των 15μελών μαθητικών συμβουλίων τους, είχαν προγραμματίσει για την περασμένη Δευτέρα συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου στη Λένορμαν και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση των ΗΠΑ στη διάρκεια των γεγονότων στο Αιγαίο.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση των μαθητών, αστυνομικοί έκαναν επισκέψεις στα σχολεία, ζητώντας πληροφορίες για την κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κλίμα φοβίας στους μαθητές, οι οποίοι ανέβαλαν την πορεία. Αλλωστε κυκλοφορούσε ευρέως μεταξύ τους - όπως κατήγγειλαν στο"Ρ" αρκετοί μαθητές - ότι "οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους λίστα με τα ονόματα των πρωτεργατών". Οπως είπαν οι ίδιοι οι μαθητές, οι αστυνομικοί τους προέτρεψαν να αναβάλουν την πορεία για μετά από δύο μήνες για να ξεπεραστεί... η κρίση.

Οπως αναφέρει στην επίκαιρη ερώτησή του ο Γερ. Αραβανής, το επιλεκτικό ενδιαφέρον που έδειξε η Αστυνομία γι' αυτήν την πορεία, τη στιγμή που ανέχεται κάθε λογής εκδηλώσεις εθνικιστικών, φιλοφασιστικών οργανώσεων με φιλοπόλεμο περιεχόμενο, δείχνει ότι αυτό που ενόχλησε ήταν το αντιαμερικανικό, φιλειρηνικό περιεχόμενο της πορείας που έρχεται σε αντίθεση με τη γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτά τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Παιδείας, για το αν ήταν ενήμεροι για τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και αν οι αστυνομικοί εφάρμοζαν εντολές ανωτέρων τους. Επίσης, ρωτά αν θα σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες τρομοκράτησης του κόσμου που θυμίζουν άλλες εποχές καθώς και η χρησιμοποίηση των αστυνομικών σε ρόλο "μπαμπούλα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ