Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΚΕ
Στηρίξτε τη Ναυπακτία

Την κάλυψη με το επιστημονικό προσωπικό που χρειάζεται η επαρχία Ναυπακτίας, στην οποία ανήκουν 4 δήμοι και 48 κοινότητες, ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Σπ. Στριφτάρης και Γερ. Αραβανής.Οπως αναφέρεται στην επαρχία αυτή, που είναι κατ' εξοχήν αγροτική και η φτωχότερη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, με αρκετές δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και κατ' επέκταση απασχόλησης σημαντικού αριθμού εργαζομένων, υπηρετούν μόνον 3 γεωπόνοι και ένας μόνον κτηνίατρος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, αφού επισημαίνουν πως έχει παραμεληθεί η επαρχία, ζητούν από την κυβέρνηση να καλύψει τα κενά σε γεωτεχνικό προσωπικό.

Με άλλη ερώτηση του Κόμματος, που υπογράφεται από τους βουλευτές Σπ. Στριφτάρη και Αντ. Σκυλλάκο,καλούνται οι υπουργοί Γεωργίας και Εμπορίου, να πάρουν μέτρα, για να σταματήσει η καταλήστευση των πορτοκαλοπαραγωγών των κοινοτήτων Καλυβίων και Αγγελόκαστρου, από τους εμπόρους. Οπως αναφέρεται, οι παραγωγοί, ενώ έχουν υπογράψει συμφωνητικά με εμπόρους εκτός νομού να παραδίδουν το προϊόν στον πλησιέστερο ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς το κτήμα τους, όταν πάνε να πληρωθούν οι έμποροι ή οι βιομήχανοι κρατάνε 6 δραχμές κατά κιλό μεταφορικά! Δηλαδή, οι αγρότες εξοφλούνται με 6 δραχμές λιγότερες απ' ό,τι συμφώνησαν να πουλήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ