Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Παραδειγματιστείτε από το ΚΚΕ"

Αποφασισμένο να κλιμακώσει και να εντείνει τον αγώνα του με νέες μορφές πάλης, δηλώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας "Η Ενσωμάτωση".

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο τονίζει ότι "η αναγνώριση από το σύνολο του ελληνικού λαού των δίκαιων αιτημάτων τους και η φαρισαϊκή - εν πολλοίς - αναγνώριση από τα κόμματα του δικομματισμού, δεν αρκούν και δεν πείθουν για την ειλικρίνεια των λόγων τους. Πρέπει να συνοδευτούν με πράξεις".

Οι συνταξιούχοι καλούν όλα τα κόμματα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους τοπικούς παράγοντες, να παλέψουν αταλάντευτα στο πλάι τους, όπως κάνει μέχρι σήμερα το ΚΚΕ, και να ζητήσουν: Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντισυνταξιουχικών νόμων της ΝΔ και να απαιτήσουν την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος. Να διεκδικήσουν την επαναφορά των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, με αναπροσαρμογές σύμφωνα με τις αυξήσεις της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι συνταξιούχοι επίσης ζητούν τη διατήρηση και βελτίωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την απόρριψη της ετοιμαζόμενης νέας λίστας φαρμάκων, που τείνει να υποβαθμίσει παραπέρα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ