Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΕ - ΟΤΕ
Απεργίες από Τρίτη για τη μετοχοποίηση

Αρχή με 24ωρη πανελλαδική την ερχόμενη Τρίτη. Η ΕΣΚ - ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργίες, προσδίδοντας σε αυτές ουσιαστικό - ταξικό περιεχόμενο

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας, την Τρίτη 13 Φλεβάρη, αποφάσισε χτες η ΕΕ της ΟΜΕ - ΟΤΕ, ύστερα και από τη σχετική εξουσιοδότηση που είχε πάρει στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Με αυτό θα προσαρμόζεται το καταστατικό του Οργανισμού (Ν. 2257) στη σχεδιαζόμενη έκδοση των μετοχών και θα επέρχονται οι αναγκαίες τροπολογίες στο νόμο 2324/1995 για τις απαραίτητες αλλαγές στο Χρηματιστήριο, ώστε να υποδεχτεί τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα δημόσια εγγραφή.

Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΜΕ - ΟΤΕ ζητάει, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, ν' αποκρουστούν οι προσφυγές των εταιριών "Πάναφον" και "STET" κατά της χορήγησης άδειας κινητής τηλεφωνίας στον ΟΤΕ, την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού και την αποδοχή από το ΥΠΕΘΟ των προτάσεων της γνωστής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) και της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο περί "εκσυγχρονισμό" των ΔΕΚΟ.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις, προσδίδοντας σε αυτές ταξικό περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, κάνει καθαρό πως έδωσε τη συγκατάθεσή της μόνο στο αίτημα για την απόσυρση του νομοσχεδίου, αφού τα υπόλοιπα αιτήματα έχουν ασάφειες και γενικεύσεις, με αποτέλεσμα να χάνεται ο σωστός προσανατολισμός του αγώνα και η όποια ενότητα να επιτυγχάνεται σε σαθρές βάσεις.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ εκτιμώντας τους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την εκφρασμένη θέλησή τους με συντριπτική πλειοψηφία να μην ιδιωτικοποιηθεί ο Οργανισμός, προτείνει το εξής πλαίσιο αγώνα: Να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των πολιτικών φορέων που τις στηρίζουν και των μονοπωλίων που τις προωθούν. Να ακυρωθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της μετοχοποίησης. Ν' αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για το λεγόμενο εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ.

Ζητάει επίσης την ακύρωση και την αναθεώρηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων για την κινητή τηλεφωνία ξηράς, που υπέγραψε η ΝΔ και διατηρεί το ΠΑΣΟΚ. Την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας αποκλειστικά από τον ΟΤΕ, χωρίς θυγατρική και Χρηματιστήριο. Τέλος, απαιτεί ν' αποσυρθούν άμεσα το Σχέδιο Οργανωτικού και Διοικητικού Εκσυγχρονισμού και το Επιχειρησιακό Σχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος για το θεσμικό πλαίσιο στη βάση των σύγχρονων αναπτυξιακών και κοινωνικών αναγκών του Οργανισμού, διασφαλίζοντας απόλυτα το δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα του.

Μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΕΣΚ - ΟΤΕ πιστεύει ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, όταν έχουν σωστό περιεχόμενο και προσανατολισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ