Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι λεπτομέρειες δεν αλλάζουν την ουσία

Με επιστολή της στο "Ρ", το προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ κάνει λόγο για "λάθη" και "αβλεψία" στο δημοσίευμά μας της 3/12/96, με τίτλο "Πήραν αμπάριζα και βγαίνουν", που αναφερόταν στις προσφυγές της "Πάναφον" και της"STET" κατά του ΟΤΕ, για την άδεια κινητής τηλεφωνίας ξηράς.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει: "Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η ΟΜΕ - ΟΤΕ "αποφεύγει να μιλήσει για τις δικές της ευθύνες σχετικά με τον παροπλισμό του σινδικαλιστικού κινήματος στο χώρο" και ότι "δεν προσέφυγε καν στη Δικαιοσύνη για να προσβάλει την εν λόγω συμφωνία" και μάλιστα όλα αυτά η ΟΜΕ - ΟΤΕ τα "ξεχνά"". Αναφέρει επίσης: "Δεν είναι δυνατόν ν' αποφεύγετε ν' αναφερθείτε στις δύο προσφυγές που η ΟΜΕ - ΟΤΕ έκανε εναντίον της απόφασης της τότε κυβέρνησης για την παραχώρηση των δύο αδειών" και σημειώνει ότι "η πρώτη είναι η προσφυγή που έγινε στις 14/9/1992 στο ΣτΕ" και "η δεύτερη είναι η καταγγελία που έγινε στις 28/9/92 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έτσι ώστε να καταλήξει μέσω Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο".

Το σχόλιό μας αναφερόταν στην ανακοίνωση της ΟΜΕ - ΟΤΕ για το θέμα των προσφυγών των δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας κατά της απόφασης για χορήγηση άδειας και στον ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, γράφαμε ότι η Ομοσπονδία περιορίζεται μόνο στην καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά αποσιωπά τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που άφησε εν ισχύι τη συμφωνία αυτή. Σημειώναμε πως η ΟΜΕ - ΟΤΕ αποσιωπά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση του Οργανισμού προβλέπει τη σύσταση θυγατρικής με τη συμμετοχή ιδιωτών και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο και ότι αποφεύγει να μιλήσει για τις δικές της ευθύνες σχετικά με τον παροπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζόμενων στο χώρο. Και θυμίζαμε ότι δεν άσκησε καμία πίεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ν' ακυρώσει την αποικιοκρατική σύμβαση με την "Πάναφον" και τη "STET".

Είναι όμως γεγονός ότι εκ παραδρομής αναφέραμε ότι η ΟΜΕ - ΟΤΕ δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αν και για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι το ΣτΕ δεν εξέτασε καν επί της ουσίας την προσφυγή, επειδή έκρινε ότι η ΟΜΕ - ΟΤΕ δεν είχε έννομο συμφέρον για κάτι τέτοιο.

Κατανοούμε την ευθιξία του προεδρείου της ΟΜΕ - ΟΤΕ να απαντήσει αμέσως στην ανακρίβεια. Θα περίμενε όμως κανείς ότι ταυτόχρονα θα έκανε και - τουλάχιστον - μια προσπάθεια να τοποθετηθεί και επί της ουσίας των σχολίων μας.Και βέβαια, οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη κανονικά θα έπρεπε να είναι βοηθητικά μέσα στους αγώνες που έπρεπε να πρωτοστατήσει η ηγεσία της ΟΜΕ -ΟΤΕ για να αποτρέψει τη σκανδαλώδη παραχώρηση της κινητής τηλεφωνίας στις δύο ιδιωτικές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ