Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΩΜΑΡΙ ΛΕΣΒΟΥ
Οι πλημμύρες... δεν περιμένουν τις υποσχέσεις

Για άλλη μια χρονιά το Πλωμάρι της Λέσβου "πνίγηκε", αφού τα ποσά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη και το Φλεβάρη του '94, δεν επαρκούν.

Στις 5 του περασμένου Φλεβάρη, το ποτάμι που περνά μέσα από το δήμο ξεχείλισε μετά από δυνατές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μαγαζιά, υπόγεια σπιτιών, να ξηλωθούν κράσπεδα, να παρασυρθούν αυτοκίνητα, δίκυκλα, ζώα. Το οδικό δίκτυο της περιοχής υπέστη σοβαρές ζημιές. Η καταστροφή θεωρείται η μεγαλύτερη από το 1958 και το κόστος της μετριέται σε πολλά εκατομμύρια.

Σε Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ΠΕΧΩΔΕ και Αιγαίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Δήμος Κουμπούρης υπενθυμίζουν, ότι μετά τις πλημμύρες του '94 και μετά από Ερώτηση πάλι του ΚΚΕ, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 20 εκατομμύρια δραχμές για αντιπλημμυρικά έργα. Ωστόσο, σύμφωνα με το δήμαρχο Πλωμαρίου, χρειάζονται ακόμη 50 εκατομμύρια δραχμές.

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν και τι ποσά θα διαθέσουν για να κατασκευαστούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και για να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι πληγέντες από την πλημμύρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ