Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Θέλουν να καλύψουν τα σπασμένα τους

Την τακτική του χαρατσώματος ακολουθεί η δημοτική αρχή της Χίου, η οποία σφραγίζει τους λογαριασμούς ύδρευσης με επιπλέον τέλος σύνδεσης με την αποχέτευση. Συγκεκριμένα, στους νέους λογαριασμούς νερού που καλούνται να πληρώσουν οι Χιώτες, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Χίου (ΔΕΥΑΧ) στέλνει ενσωματωμένο το χαράτσι, διανθίζοντάς το μάλιστα και με σφραγίδα που αναφέρει ότι "είναι σε εκκρεμότητα τα τέλη σύνδεσης με την αποχέτευση".

Οπως μας πληροφορεί η τοπική εφημερίδα "Η Αλήθεια", οι δημότες αρνούνται να αυτοχαρατσωθούν, ενώ θα επαναλάβουν ό,τι και το προηγούμενο τρίμηνο, θα εξοφλήσουν αυτό που οφείλουν, δηλαδή, το νερό, το ειδικό τέλος και τα τέλη χρήσης αποχέτευσης (αν χρησιμοποιούν αποχέτευση) στο Δημόσιο Ταμείο. Αναφέρει συγκεκριμένα: "Η ΔΕΥΑΧ, ως επέκταση της δημοτικής αρχής, μπορεί να τοποθετεί στους λογαριασμούς της όσες σφραγίδες θέλει, αυτό, όμως δεν εμποδίζει τους δημότες να πληρώσουν ό,τι οφείλουν στο Δημόσιο Ταμείο". Ετσι, στο Δημόσιο Ταμείο αναμένεται να "καταφύγουν" και όσοι την πάτησαν, πληρώνοντας την πρώτη δόση των τελών σύνδεσης με την αποχέτευση. Εξάλλου, όπως τονίζει η "Επιτροπή Αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΥΑΧ", κανείς δε δικαιούται χωρίς συνέπειες του νόμου, να διακόψει παροχή νερού που έχει πληρωθεί.

Την έντονη δυσαρέσκεια των Χιωτών, ιδιαίτερα αυτών που την "πάτησαν", δηλαδή πλήρωσαν την πρώτη δόση των τελών σύνδεσης με την αποχέτευση, σημείωσε στο "Ρ" και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στη ΧίοΓιώργος Απατζής.Παράλληλα, τόνισε πως "η ενέργεια αυτή της ΔΕΥΑΧ είναι μια προσπάθεια να ξεπλύνουν τα στραβά στη διαχείριση του δήμου. Το συγκεκριμένο χαράτσι πλήρωσαν περίπου 3.000 νοικοκυριά. Ομως αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί, αφού είμαστε όλοι αποφασισμένοι να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας στο Δημόσιο Ταμείο και όχι στα Ταμεία της ΔΕΥΑΧ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νερό φτηνότερο για τους πλούσιους, ακριβό για τους φτωχούς (2015-04-01 00:00:00.0)
Καθημερινή πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα (2011-11-19 00:00:00.0)
Λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια (2011-11-10 00:00:00.0)
Αυξήσεις - «φωτιά» στα τιμολόγια του νερού (2011-08-24 00:00:00.0)
Αυξήσεις - φωτιά προτείνει η ΕΥΔΑΠ για τον Ιούλη (1996-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ