Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εφαρμόζουν ρητές εντολές

Τάσος Βλησίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εβρου

Το Εθνικό Απολυτήριο δεν είναι απλά και μόνο άλλη μια σαπουνόφουσκα του υπουργείου Παιδείας, αλλά η εφαρμογή των ρητών εντολών της "Λευκής Βίβλου" και του ΟΟΣΑ.

Εχει σκοπό να επιβάλει τη διακοπή της φοίτησης στο Λύκειο και στις μεταλυκειακές σχολές σε χιλιάδες νέους ανθρώπους που προέρχονται από τα πιο αδικημένα κοινωνικά στρώματα. Να βάλει τους εργαζόμενους γονείς να πληρώνουν πιο πολλά για την παραπαιδεία, που αναπόφευκτα θα γιγαντωθεί. Να δημιουργήσει καλύτερους όρους ιδεολογικής παρέμβασης και δράσης του κεφαλαίου στην εκπαίδευση.

Αυτό που χρειάζεται η δημόσια Παιδεία, είναι μέτρα που να ενισχύουν τη βασική εκπαίδευση, να δίνουν τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να επεκτείνουν σε 12 χρόνια τη γενική τους μόρφωση και στο λύκειο επιπλέον να αποκτούν μια πλούσια κατάρτιση. Η κοινωνία στη συνέχεια να εξασφαλίζει την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Δηλαδή, αντί για την τάχα αξιολόγηση που θέλει να εισάγει το ΕΑ, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει εκπαίδευση, να πάψει η Παιδεία να αποτελεί τον φτωχό συγγενή του 6,7%. Να πάψει να είναι Παιδεία των άθλιων σχολικών κτιρίων, των αναχρονιστικών αναλυτικών προγραμμάτων, των αναχρονιστικών βιβλίων, του φτωχοδάσκαλου, Παιδεία μιας άδικης ταξικής κοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ