Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ. ) και στη γενική συνέλευση του κλάδου απευθύνει, με ανακοίνωσή της στους εργαζόμενους του ΟΑΣΑ, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ).

Οι κομμουνιστές εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, για την καλύτερη προετοιμασία της γενικής συνέλευσης, έχουν αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων στα αμαξοστάσια και τις αφετηρίες των λεωφορείων, καλώντας τους να μη λείψει κανείς αύριο από το γήπεδο Σπόρτιγκ και να αξιώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η ΔΑΣ είναι: Ενιαίος Συγκοινωνιακός Φορέας, 100% στο Δημόσιο, με επιτελικό και εκτελεστικό ρόλο για όλες τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις (ΗΣΑΠ - ΗΛΠΑΠ - ΕΘΕΛ - Μετρό - Τραμ). Γενναία επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση ανανέωση του στόλου, προσλήψεις σε αναγκαίο προσωπικό. Τα στελέχη της ΔΑΣ καλούν τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν τις προτάσεις της παράταξης για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους και προτείνουν συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων προς αυτή την κατεύθυνση: Πορεία και συγκέντρωση στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, με αιτήματα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, να θεσμοθετηθεί η επιδότηση των δημόσιων συγκοινωνιών, να προχωρήσει η ανανέωση του στόλου και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις οδηγών. Κατάληψη στον ΟΑΣΑ και την ΕΘΕΛ, με αιτήματα να υλοποιηθεί η ΣΣΕ του 1995 και να υπογραφεί νέα για το 1996, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με ικανοποιητικές αμοιβές. "Κόψιμο" των συγκοινωνιακών γραμμών στα τοπικά δίκτυα, τόσο για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των ίδιων των εργαζομένων, αλλά και για να αναγκαστούν οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες, που οργανωτικά τους αναλογούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ