Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Συμμετέχουν στην παλλαϊκή κινητοποίηση

Το ένα μετά το άλλο σχολεία, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Χτες αποφάσισε και το ΚΣ της ΕΣΕΕ

Στο δρόμο του αγώνα συναντώνται αύριο εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, καθώς πολλοί φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, αλλά και μαθητές αποφάσισαν να συμμετέχουν στη μεγάλη πανεργατική κινητοποίηση.

Στην Αθήνα, σχετική απόφαση πήρε χτες το ΚΣ της ΕΣΕΕ, οι σπουδαστικοί σύλλογοι της ΣΕΛΕΤΕ και της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ Αθήνας, ΣΤΕΦ Πειραιά και το ΔΣ της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Παντείου Πανεπιστημίου και του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη, απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι του Παιδαγωγικού Τμήματος, του Φυσικού και του Οικονομικού, καθώς και ο Σύλλογος Εστιακών φοιτητών. Επίσης οι Σύλλογοι του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΤΕΙ Αρτας, του Βιολογικού Πάτρας, ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Χαλκίδας και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων, δε θα λείπουν οι μαθητές. "Η ημέρα αυτή είναι ημέρα παλλαϊκής κινητοποίησης ενάντια στον προϋπολογισμό της λιτότητας", τονίζουν, σε ανακοίνωσή τους, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία για να απαιτήσουν όλοι μαζί αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, άμεση κάλυψη των κενών, με μαζικούς διορισμούς, δημοκρατία στα σχολεία, ενάντια στην υπονόμευση των μαθητικών οργάνων κλπ. Ηδη, πολλά σχολεία της χώρας έχουν πραγματοποιήσει γενικές συνελεύσεις και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα, απόφαση έχουν πάρει το 1ο και 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης, το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το Κλασικό Λυκείου Περιστερίου, 1ο ΓΕΛ Περιστερίου, 1ο και 2ο ΤΕΛ Αιγάλεω, ΓΕΛ Υμηττού, 4ο ΤΕΛ Χαλανδρίου, 1ο ΓΕΛ Χολαργού, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και του 3ου ΓΕΛ Βύρωνα. Στη Θεσσαλονίκη απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει πάρει το 1ο Λύκειο Μαλακοπής. Στην Πάτρα, η Επιτροπή Μαθητών του Πολυκλαδικού Λυκείου καλεί τους μαθητές να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα συμμετέχουν και οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων, με προσυγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στα Προπύλαια. Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις με κατώτερο μισθό 175.000 δρχ., κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, που επιτρέπουν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μέτρα ενάντια στην ανεργία, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου για τους εργαζόμενους μαθητές, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ