Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Διαρκής η κατηφόρα

Η κατάντια της περασμένης Παρασκευής συνεχίστηκε και τη Δευτέρα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, με τον Στ. Λογοθέτη να επιδίδεται, για μια ακόμη φορά, με ασφαλίτικους τρόπους, σε αγοραίο αντικομμουνισμό, τον οποίο συνηθίζει να χρησιμοποιεί όποτε χρειαστεί να υπερασπιστεί την αντιδημοτική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και τα συμφέροντα που υπηρετεί.

Ισχυρίστηκε και πάλι ότι οι γονείς που μπήκαν στο Δημαρχείο "του" την Παρασκευή, για να διεκδικήσουν, να ενημερωθούν για την κατάσταση των σχολείων του Πειραιά και το μέλλον των παιδιών τους σ' αυτά, δεν ήταν παρά η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ, που ήθελε να του διαλύσει το συμβούλιο...

Κι ας ήταν εκεί η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλη των Ενώσεων Γονέων και των Σχολικών Επιτροπών απ' όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Κι ας ζητούσαν όλοι αυτοί επίμονα να πραγματοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ενημερωθούν για τις ενέργειες του Δήμου για τα προβλήματα της παιδείας στην πόλη τους, για να τους πουν τι έκαναν με τις επισκευές των σχολείων, που καταρρέουν και τα λειτουργικά έξοδα που καθυστερούν. Κι ας ήταν η δική του πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, που με εντολή του, δε συναινούσε να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αν δεν αποχωρούσαν οι γονείς και οι εκλεγμένοι των μαζικών φορέων, από εκεί που είχαν δικαίωμα και να βρεθούν και να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν.

Βέβαια, δυστυχώς γι' αυτόν, όσο κι αν φωνάζει δε θα καταφέρει να φοβίσει τον κόσμο, που παλεύει στις γειτονιές, για το αύριο των παιδιών του, για τα προβλήματα της παιδείας που βρίσκονται σε έξαρση. Οσο κι αν προσπαθεί να τα κρύψει τα προβλήματα υπάρχουν και δεν αναβάλλονται, ούτε και οι αγώνες για την επίλυσή τους. Οσο για τους κομμουνιστές, αυτοί, ας το πάρει απόφαση, θα συνεχίσουν να παλεύουν στην πρώτη γραμμή για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα.

Οπως επισήμανε ο σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Κ. Τζατζάνης στο Δημοτικό Συμβούλιο, "επιστρατεύεται ο αντικομμουνισμός, κάθε φορά που επιβάλλονται νέα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα, όποτε η Ευρωπαϊκή Ενωση προωθεί και η κυβέρνηση εκτελεί με μεγαλύτερη ένταση το πρόγραμμα "σύγκλισης", όταν φορτώνονται κι άλλα βάρη, για τα οποία οι αντιδράσεις θα είναι αναπόφευκτες"...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση για να μη χαθεί από σχολείο της γειτονιάς το 1ο Γυμνάσιο(2024-03-21 00:00:00.0)
Οχι σε σχολεία - εκκολαπτήρια του φασισμού(2022-01-31 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία(2020-04-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στις συγχωνεύσεις(2014-05-29 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια σε συγχωνεύσεις και ελλείψεις(2012-11-10 00:00:00.0)
"Αναλάβετε τις ευθύνες σας! "(1996-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ