Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ανακλήθηκαν οι διαθεσιμότητες των δύο συνδικαλιστών

Η Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών καλεί την ΠΟΑΣΥ και τα κατά τόπους σωματεία να σταθούν στο πλευρό των διωκομένων και να επιδιώξουν την αλληλεγγύη και των άλλων εργαζόμενων

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι έκανε χτες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο θέμα των δύο συνδικαλιστών της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σε βάρος των οποίων διενεργείται ΕΔΕ, επειδή εξέδωσαν ανακοίνωση και ενημέρωναν τα μέλη τους ότι στο εξής το σωματείο θα τηρεί αρχείο δραστηριοτήτων των βουλευτών, που ασχολούνται με τα προβλήματα της Αστυνομίας. Η ενέργεια αυτή ερμηνεύτηκε ως απόπειρα φακελώματος των βουλευτών και με προτροπή του β αντιπροέδρου της Βουλής Π. Σγουρίδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως είχαμε γράψει το Σάββατο ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου Ι. Μακρής και Π. Σπηλιόπουλος. Η απόφαση για διαθεσιμότητα προκάλεσε σάλο στις τάξεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν μετά από ωριμότερες σκέψεις να ανακαλέσουν την αρχική απόφαση για τις διαθεσιμότητες. Η ΕΔΕ, βέβαια, θα γίνει, αλλά είναι αμφίβολο αν τελικά στηριχτεί κάποια κατηγορία στους δύο συνδικαλιστές, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν ως προς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, τόσο από το σωματείο όσο και από την ΠΟΑΣΥ.

Οι συνδικαλιστικές δραστηριότητες των αστυνομικών έχουν θορυβήσει την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που επιχείρησε προφανώς να δείξει τα δόντια της στους συνδικαλιστές, με αφορμή το ατυχές κείμενο μιας ανακοίνωσης. Εκπρόσωποι σωματείων, με τους οποίους μιλήσαμε χτες μας είπαν ότι από τη διοίκηση έχουν "παρεξηγηθεί" και άλλες ανακοινώσεις διαφόρων σωματείων της επαρχίας ή δηλώσεις εκπροσώπων τους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τις πραγματικές διαθέσεις ορισμένων αξιωματικών, οι οποίοι δεν έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του ελεύθερου συνδικαλισμού στα Σώματα Ασφαλείας.

Τα προβλήματα αυτά έχουν τεθεί υπόψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία ζητά να αλλάξει ο νόμος περί συνδικαλισμού, για να κατοχυρωθούν πλήρως οι συνδικαλιστικές ελευθερίες των αστυνομικών. Σύμφωνα με μια άποψη προτείνεται να δημιουργηθεί, όπως προβλέπεται και από το νόμο 1264/82, μεικτή επιτροπή για την προστασία των συνδικαλιστών. Οι αστυνομικοί ζητούν, επίσης, να εξασφαλιστεί η παροχή διευκολύνσεων στους εκλεγμένους εκπροσώπους τους και να υπάρξει εγκύκλιος προς τα υπηρεσιακά κλιμάκια, για να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο συνδικαλισμός είναι ελεύθερος.

Η Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών σχολιάζοντας τις διώξεις των δύο συνδικαλιστών ανακοίνωσε χτες ότι "ήταν η αφορμή για μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου". Η Κίνηση καλεί την ΠΟΑΣΥ και κατά τα τόπους σωματεία να σταθούν στο πλευρό των διωκομένων και να επιδιώξουν την αλληλεγγύη και των άλλων εργαζόμενων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ