Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Εκσυγχρονισμός σημαίνει αποκλεισμός των εργαζομένων

Η διοίκηση του ΟΤΕ ενέκρινε την "εν κρυπτώ" διαδικασία επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, που "έφερε σε πέρας" η ιδιωτική εταιρία ΚΑΝΤΟΡ...

Το νέος ύφος και ήθος της κυβέρνησης Σημίτη έδωσε χτες νέα δείγματα γραφής, κατά τη διάρκεια της επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ. Στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού αποκλείστηκαν οι τρεις εκπρόσωποι των εργαζομένων, με το αιτιολογικό ότι η θητεία τους έληξε προ τριημέρου.

Ετσι στη χτεσινή συνεδρίαση, μετά από πολύμηνη διαδικασία που έγινε ουσιαστικά "εν κρυπτώ", ήρθε προς συζήτηση η "πρόταση" της ΚΑΝΤΟΡ, που περιλάμβανε δύο υποψηφιότητες, οι οποίες στη συνέχεια θα προωθηθούν στην κυβέρνηση που έχει και τον τελικό λόγο. Ομως προς έκπληξη των εκπροσώπων των εργαζομένων τούς "απαγορεύτηκε" το δικαίωμα να πάρουν θέση, αφού έχει λήξει η θητεία τους και μέχρι χτες δεν έγινε ...δυνατή η σχετική παράταση μέχρι τις εκλογές για τους νέους εκπροσώπους.

Η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, μετά την κυβερνητική απόφαση στις 30.7.1996 να απαλλάξει των καθηκόντων του τον Π. Λάμπρου, θα γινόταν στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου 2414/96, και - με τυμπανοκρουσίες - προβλήθηκε από το "Νέο ΠΑΣΟΚ" ως την πρώτη απόπειρα εφαρμογής του νόμου με "αξιοκρατία και διαφάνεια... ".

Η όλη διαδικασία της ανεύρεσης του νέου προσώπου που θ' αναλάβει τη διοίκηση του ΟΤΕ, προς δόξαν της "διαφάνειας", ανατέθηκε στην ιδιωτική εταιρία ΚΑΝΤΟΡ, η οποία μάλιστα έχει αναλάβει "εργολαβικά" σειρά μελετών της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Σ' αυτόν τον ...υψηλού κύρους φορέα υποβλήθηκαν 56 υποψηφιότητες, από τις οποίες 20 προέρχονταν από Ελληνες και 36 από ξένους. Κανένας βέβαια δεν είναι σε θέση σήμερα να μας πει, γεγονός που δε γνωρίζουν ούτε τα μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ, ποιες ήταν οι υπόλοιπες υποψηφιότητες, με ποια κριτήρια απορρίφτηκαν και ποια είναι τα ουσιαστικά προσόντα των δύο υποψηφιοτήτων, που έφτασαν τελικά στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού. Και βέβαια μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα για το πενταετές συμβόλαιο διαχείρισης που θα υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος με το ελληνικό δημόσιο. Παραμένει λοιπόν τουλάχιστον αδιευκρίνιστο στη βάση ποιων δεσμεύσεων και υποχρεώσεων γίνεται η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, ο οποίος θα διοικήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας την επόμενη πενταετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ