Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η νεολαία στο δρόμο της αντεπίθεσης

Κάλεσμα στη νεολαία της Κέρκυρας να συμμετάσχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να ξεσηκωθεί και να μπει στο δρόμο της αντεπίθεσης, να ενωθεί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα ώστε από κοινού να εναντιωθούν στη μονόπλευρη πολιτική λιτότητας, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΝΟ Κέρκυρας της ΚΝΕ.

"Το συλλαλητήριο πρέπει να λάβει παγκερκυραϊκό χαρακτήρα, με συμμετοχή όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τη συντηρητική πολιτική. Η αυριανή κινητοποίηση πρέπει να είναι η αρχή ενός νέου κύκλου κινητοποιήσεων, αγώνων για τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, στην εργασία, στην αξιοπρεπή ζωή που θα διαρκέσουν όσο διάστημα τη χώρα μας θα την κυβερνά η στυγνή, αδίστακτη, αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική της συντήρησης", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΟ Κέρκυρας της ΚΝΕ.

Επισημαίνει ότι η κατάθεση του νέου κρατικού προϋπολογισμού ανοίγει νέα εποχή επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων, αφού στο όνομα του "προγράμματος σύγκλισης" παγώνουν οι μισθοί, καθηλώνονται οι συντάξεις, φορτώνονται με νέους φόρους τα λαϊκά στρώματα, διογκώνεται η ανεργία, υποβαθμίζεται η παιδεία, σφυροκοπείται το ασφαλιστικό σύστημα. "Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος, απ' το δρόμο της αντίστασης και αντεπίθεσης", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΟ Κέρκυρας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ