Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικονομικός βρόχος στο ΙΒΣΑ

Συγκέντρωση σήμερα, ώρα 6.30 μμ, των γονιών στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων του Ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής (ΙΒΣΑ).

Σε ανακοίνωση επισημαίνεται η κρίσιμη κατάσταση που διανύει η βρεφονηπιακή αγωγή - μέριμνα εξαιτίας της δραστικής περικοπής της κρατικής επιχορήγησης. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ζητεί κρατική επιχορήγηση για το 1997 ύψους 3,5 δισ. "για να μπορέσει το ΙΒΣΑ να λειτουργήσει στοιχειωδώς".

Σε άλλη ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων στο Ιδρυμα Νέου Ηρακλείου, όπου συστεγάζονται τρεις σταθμοί, αναφέρονται οι ανάγκες σε προσωπικό. Για το Βρεφικό Σταθμό οι γονείς ζητούν τρία άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό και δύο βοηθητικό. Για τον Α' Νηπιακό Σταθμό, ζητούν ένα άτομο εκπαιδευτικό και ένα βοηθητικό προσωπικό, ενώ για τον Β' Νηπιακό Σταθμό από ένα άτομο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ένα άτομο στην κουζίνα και δύο οδηγούς. Σημειώνουν ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού, από τα έξι λεωφορεία που υπάρχουν λειτουργούν μόνο τα τέσσερα, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι γονείς να πηγαίνουν κάθε πρωί οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ