Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήρια επιβίωσης σε όλη τη χώρα

Από το Σουφλί, την Ορεστιάδα και τις Φέρες, σε Κιλκίς, Βέροια, Κέρκυρα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Αρτα, Αγρίνιο, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αίγιο, Πύργο, Ζάκυνθο, μέχρι την Καλαμάτα, οι αγρότες δίνουν βροντερό "παρών"

Δυναμικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα και σε πολλούς νομούς, με την ενεργό συμπαράσταση πλήθους μαζικών φορέων των άλλων εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, συλλόγων γυναικών κλπ.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, όπου θα προσέλθουν και θα ενωθούν μαζί τους και οι εργαζόμενοι του νομού οι οποίοι προηγουμένως στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν τη δική τους απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη Βοιωτία θα γίνουν δύο αγροτικά συλλαλητήρια στη Λιβαδειά όπου οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα κλείσουν τη διασταύρωση στον Αϊ - Γιάννη, και στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Στη Φθιώτιδα οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Δομοκό, όπου θα κλείσουν τον εθνικό δρόμο Λαμίας - Καρδίτσας στις θέσεις Δρούγος και Ν. Μοναστήρι.

Στην Ηπειρο πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αγροτών στα Γιάννενα από κοινού με τους άλλους εργαζόμενους και επαγγελματίες. Οι αγρότες της Πρέβεζας θα συγκεντρωθούν στο Λούρο μπροστά στα γραφεία της Ενωσης Πρέβεζας, ενώ μεγάλη αναμένεται και η συμμετοχή των αγροτών της Αρτας στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα και οι Κερκυραίοι αγρότες, οι οποίοι εκτός των άλλων προβλημάτων αντιμετωπίζουν και τη φορομπηχτική πολιτική της ελεγχόμενης από τους ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρους και Νεοδημοκράτες συνεταιριστές Ενωσης, οι οποίοι μεθοδεύουν βαρύ χαράτσι υπέρ της Ενωσης, 3% στο ελαιόλαδο.

Στην Πελοπόννησο,προετοιμάζονται δυναμικά συλλαλητήρια, στον Πύργο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, στην Καλαμάτα μπροστά στο παλιό Εργατικό Κέντρο και στο Αίγιο στις 9.30 π.μ. στη γέφυρα Σελινούντα απ' όπου θα πραγματοποιήσουν μαχητική πορεία στους δρόμους του Αιγίου και από κει θα κατευθυνθούν προς την πόλη της Πάτρας.

Στη Ζάκυνθο θα γίνει συγκέντρωση στη θέση Λούμπα και πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Στην Ημαθία οι αγρότες, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και με απόφαση που, τελικά, πήρε η ΟΑΣ του νομού, θα συγκεντρωθούν από το πρωί στα κεφαλοχώρια, ιδιαίτερα από τα κοντινά χωριά, με τα αγροτικά μηχανήματά τους θα κατευθυνθούν στη Βέροια για να περικυκλώσουν στις 11 π.μ. τη Νομαρχία. Εκεί θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς δρόμων. Ιδιαίτερο αίτημα των αγροτών της περιοχής είναι η κατάργηση του κανονισμού για τα οπωροκηπευτικά αφού η εφαρμογή του οδηγεί σε καταστροφή της ροδακινοκαλλιέργειας που αποτελεί την πιο δυναμική καλλιέργεια του νομού.

Στον Εβρο γίνονται αγροτικά συλλαλητήρια σε τρεις περιοχές: Στην πλατεία της Ορεστιάδας,στο Δημαρχείο Φερών και στην πλατεία Σουφλίου.Η κινητοποίηση των αγροτών στον Εβρο διοργανώνεται από τις τρεις Ομοσπονδίες του νομού.

Στο Κιλκίς η συνάντηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα γίνει στη Νομαρχία όπου θα πραγματοποιηθεί και συμβολικός αποκλεισμός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Οργανωτών, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, αναμένεται μαζική η συμμετοχή των αγροτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίσταση στο ξεκλήρισμα (2009-01-13 00:00:00.0)
Τα συλλαλητήρια της ΠΑΣΥ (2005-01-29 00:00:00.0)
Ετοιμοι και αποφασισμένοι (2005-01-27 00:00:00.0)
Οργή για το λάδι (1998-02-07 00:00:00.0)
Μαχητικό πνεύμα παντού (1996-11-27 00:00:00.0)
Πανελλαδικό αγροτικό μέτωπο (1996-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ