Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΕ ΝΕΕΣ ομαδικές απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η διοίκηση της εταιρίας "Πλαστικά Καβάλας" του ομίλου "Πετζετάκι", εφαρμόζοντας το σχέδιο για οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης (σελίδα 8).

ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ υπουργό Εξωτερικών Α. Ζιπέ θα συναντηθεί τελικά αύριο ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Α. Μαγκάκης για το θέμα της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης (σελίδα 7).

ΣΤΑΣΗ εργασίας πραγματοποιούν ξανά την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο μετρό, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (σελίδα 15).

ΚΟΙΝΗ σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης τους πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας 22 πρωτοβάθμια σωματεία (σελίδα 15).

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ τα δικαιώματά τους καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία η ΕΣΑΚ, μετά τη συναπόφαση Εργατικής Εστίας, υπουργείου Εργασίας και πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ να τα αποκλείσουν από τη χρηματοδότηση του Οργανισμού (σελίδα 14).

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην αγροτική παραγωγή, με τον όρο ότι θα σέβονται την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τι προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα (σελίδα 19).

ΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ γίνεται στις 24 - 25 Φλεβάρη στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Σήμερα η συγκέντρωση των συνταξιούχων του Μετάλλου στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώρα 11 πμ (σελίδα 23).

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 115 στρέμματα του "Πύργου Βασιλίσσης", με Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ (σελίδες 16 - 17).

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών σε αίτημα δημάρχων για ρύθμιση χρεών, μπροστά στον κίνδυνο να κλείσουν οι δήμοι (σελίδες 20 - 21).

"ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ" η περιουσία του Δήμου Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται κατά 15% τα δημοτικά τέλη (σελίδες 20 - 21).

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ της Ευρωπαϊκής Ενωσης η βαμβακοκαλλιέργεια. Προτείνει μείωση της τιμής στόχου κατά 10% και απελευθέρωση του προστίμου της συνυπευθυνότητας, στην περίπτωση που η παραγωγή ξεπεράσει το 10% του πλαφόν (σελίδα 22).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ