Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπλόκα και αποκλεισμοί

Αποκλεισμένος είναι για δεύτερη συνεχή μέρα ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης, στα σύνορα των Νομών Λασιθίου - Ηρακλείου, από αιρετούς και κατοίκους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αντιδρούν στο καταστροφικό για την ύπαιθρο κυβερνητικό πρόγραμμα "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ".

Η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση είναι μαζική, με περισσότερους από 2 χιλιάδες κατοίκους χωριών του Νομού Λασιθίου να κρατούν αποκλεισμένο το δρόμο. Να σημειωθεί ότι στο μπλόκο βρίσκονται πλέον κάτοικοι και αιρετοί από ένα δήμο και 25 κοινότητες, καθώς στα χωριά που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη μέρα προστέθηκαν άλλα τρία. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να γίνουν συνενώσεις, αποκλειστικά σε εθελοντική βάση. Να πάρει πίσω το σχετικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση, ενώ οι τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κηρυχτούν ανεπιθύμητοι στα χωριά του νομού, σε περίπτωση ψήφισης του νομοσχεδίου.

Πολιορκία νομαρχίας

Οι κάτοικοι του Ριζόμυλου Μαγνησίας, που την Πέμπτη απέκλεισαν την παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ", συνέχισαν και χτες τον αγώνα τους. Συγκεκριμένα, με πορεία και συγκέντρωση, για περίπου μία ώρα, έξω από τη Νομαρχία Μαγνησίας, την οποία κυριολεκτικά πολιόρκησαν, οι κάτοικοι της κοινότητας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αναγκαστικές συνενώσεις. Ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και καταλήψεις κτιρίων.

Στην Αργολίδα οι κάτοικοι της Κοινότητας Διδύμων Ερμιονίδας απέκλεισαν το δρόμο Ναυπλίου - Επιδαύρου, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης των κοινοτήτων. "Οχι" στα κυβερνητικά σχέδια, είπαν και οι κάτοικοι της Κοινότητας Σερβωτά Τρικάλων,που κατέλαβαν τη γέφυρα Πηνειού.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν και χωριά των Νομών Ροδόπης, Δράμας και Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ