Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΑΛΑΤΣΙ
Οξυμένα προβλήματα ζητούν αγώνα

Σε αγωνιστική κινητοποίηση κάλεσε το λαό του Γαλατσίου η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ) της πόλης, προκειμένου να αντισταθεί στην αντιλαϊκή διαχείριση του δήμου από την παρούσα δημοτική αρχή και να διεκδικήσει την άμεση επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της ΔΑΚ με συμμετοχή και άλλων δημοτών, επισημάνθηκαν τα μεγαλύτερα θέματα που ταλαιπωρούν την περιοχή και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους. Συγκροτήθηκαν επίσης επιτροπές, οι οποίες θα αναλάβουν δράση ενημέρωσης σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι το Γαλάτσι είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση και σε πληθυσμό δήμους της Αθήνας, τα προβλήματα είναι μεγάλα και χρόνια. Απόδειξη της αδιαφορίας που διέπει όλους όσοι αποφασίζουν για την περιοχή είναι πως, παρά το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που επικρατεί και τα λιγοστά μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν τους κατοίκους, δεν προβλέφτηκε σύνδεση με το μετρό που κατασκευάζεται. Επιπλέον, όπως τόνισε στη διάρκεια της σύσκεψης ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΚ Μπ. Ασφής,"σε ολόκληρη την περιοχή του Ανω Γαλατσίου δεν υπάρχει ούτε ένα λύκειο, ενώ οι αθλητικοί χώροι είναι ελάχιστοι για τα παιδιά της περιοχής. Ομως, αν και η περιοχή είναι τόσο πυκνοκατοικημένη, που φτάνει στα όρια της ασφυξίας, η δημοτική αρχή αντί να περιφρουρεί όσους ελεύθερους χώρους απόμειναν, αντιθέτως τους αφήνει στο έλεος των καταπατητών. Παράλληλα συνεχίζει να δίνει άδεια λειτουργίας σε πολυκαταστήματα χωρίς να ελέγχει αν η περιοχή αντέχει πια όλον αυτόν το κόσμο που συγκεντρώνουν και τα επιπλέον κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούν".

Απέναντι σε αυτήν την αδιαφορία και αδράνεια που διέπει τη διοίκηση του δήμου η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Γαλατσίου" τονίζει ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη οι ίδιοι οι πολίτες να προβάλλουν δυναμική αντίσταση στις αντιλαϊκές και δέσμιες της κυβερνητικής πολιτικής αποφάσεις της δημοτικής αρχής και να διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ