Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΣΗ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Συγκέντρωση για το οικόπεδο Γιαπιτζάκη

Στον αντίποδα της αρπαχτής, του βολέματος και της αφαίμαξης του λαϊκού ιδρώτα υπάρχει ο αγώνας. Σε αυτό το δρόμο καλεί τους κατοίκους του Βώκου η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" για την κατασκευή της πλατείας στο οικόπεδο Γιαπιτζάκη. Η Κίνηση οργανώνει τη Δευτέρα 20 Οκτώβρη στις 7:30 μ.μ. συγκέντρωση, για να διεκδικήσουν οι κάτοικοι την άμεση αξιοποίηση του οικοπέδου που ο δήμος αγόρασε το 1993 μετά από πίεση και ακόμα παραμένει αναξιοποίητο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο.

"Υπάρχει μια και μόνη διέξοδος. Μια διέξοδος διαρκής και για κάθε πρόβλημα. Είναι η διέξοδος της λαϊκής ενεργοποίησης, της λαϊκής πίεσης και αγώνα. Αυτών των εννοιών που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Που θέλουν να μας κάνουν θεατές της χλιδής των υπηρετών του συστήματος της αρπαχτής, των επωφελούμενων από την αφαίμαξη του λαϊκού ιδρώτα, του πλούτου της πατρίδας μας, του περιβάλλοντος και της ανάσας μας",τονίζει ο επικεφαλής της κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας.

"Η Δημοτικής μας Κίνηση - προσθέτει ο Π. Σαλπέας - παλεύει σε όλα τα μέτωπα και τα μικρά και τα μεγάλα. Ανεργία, παιδεία, συγκοινωνία, ακρίβεια. Παλεύει και στη γειτονιά μας εδώ, που στερείται αθλητικούς χώρους, πράσινο, παιδικούς σταθμούς, ένα μικρό θεατράκι, ΚΑΠΗ και κατάλληλες σχολικές αίθουσες. Παλεύει να γίνει, επιτέλους, πλατεία το οικόπεδο Γιαπιτζάκη. Και γι' αυτό τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι θέλει πίεση, επαγρύπνηση και αγώνα, για να δούμε μια νοικοκυρεμένη πλατειούλα σε συνδυασμό με το υπόλοιπο πράσινο της Δεξαμενής".

Καταλήγοντας ο Π. Σαλπέας υπογραμμίζει: "Θα ανταμώνουμε διαρκώς στο δρόμο του αγώνα, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς και τους κατοίκους της περιοχής για την αναβάθμιση της γειτονιάς και της πόλης μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ