Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΟΥΣΙ
Θέλει και δημοτικό ΙΕΚ ο Τζανίκος

Το έδαφος για να περάσει διά μέσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κυβερνητική πολιτική για την παιδεία, στρώνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος,προωθώντας τη δημιουργία δημοτικών ΙΕΚ! Ο δήμαρχος Αμαρουσίου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: "Παιδεία, συνεχιζόμενη εκπαίδευση και τεχνολογία", εμφανίστηκε έτοιμος για την ίδρυση δημοτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε του νόμου για την παιδεία τονίζοντας μάλιστα προκλητικά ότι πρώτος θα τον υλοποιήσει στην περιοχή του, δημιουργώντας δημοτικό ΙΕΚ. Με απαράμιλλη θρασύτητα δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί το κράτος να δαπανά τόσα χρήματα για τους θεσμούς, ένας από τους οποίους είναι η παιδεία, η οποία κατά την άποψή του πρέπει να περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! "Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών και των μαθητών",δήλωσε χαρακτηριστικά, χωρίς να προκαλέσει ερωτηματικά για τη στάση του, αφού είναι γνωστό πως έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση για την προώθηση ό,τι πιο αντιδραστικού προωθείται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Ο Χρήστος Μέντζος,επικεφαλής της "Δημοτικής Ενότητας", κατήγγειλε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή ότι στρώνει το έδαφος για να περπατήσει η πολιτική της κυβέρνησης και των Βρυξελλών. Κατήγγειλε ακόμη ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει τα σχέδιά της στην ανταποδοτικότητα. Μίλησε ακόμη για "κλωνοποίηση" ιδεών και πρακτικών τονίζοντας ότι όσα γράφει η "Λευκή Βίβλος", όσα προβλέπει ο νόμος για την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση και όσα είπε ο δήμαρχος δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά.

"Ο μοχλός που θα ξεθεμελιώσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση είναι η ΤΑ. Οι αλλαγές που γίνονται στην παιδεία με το νέο νόμο αποβλέπουν να βάλουν φραγμό στην ανώτατη εκπαίδευση και στη διοχέτευση των νέων στα ΙΕΚ, που θα καταρτίζονται για φτηνό εργατικό δυναμικό, ανοιχτό στις ορέξεις των εργοδοτών", επισήμανε ο Χ. Μέντζος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ