Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
"Εγκλημα" η μεταφορά της δασοπυρόσβεσης

Τη ριζική αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει το έργο της δασοπυρόσβεσης από τη Δασική στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκφράζουν οι δασολόγοι του υπουργείου Γεωργίας.

Η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων εξέδωσε (ΠΕΔΔΥ) χτες ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει την κυβερνητική απόφαση ως λαθεμένη επιλογή και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τους επικίνδυνους πειραματισμούς με τα δάση και το φυσικό περιβάλλον της χώρας. Η διοίκηση της ΠΕΔΔΥ αναγκάστηκε να ανακοινώσει τη διαφωνία των δασολόγων στη μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων δασολόγων από ολόκληρη τη χώρα στις 4/10/97. Στη διάρκεια της έκτακτης αυτής συνέλευσης καταψηφίστηκε η θέση της διοίκησης της Ενωσης, που υποστήριζε τις αποφάσεις του υπουργείου Γεωργίας, για μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται συγκεκριμένα: "Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, έξω από τα πλαίσια της δασοπονικής δραστηριότητας και έξω από τα πλαίσια της Δασικής Υπηρεσίας, είναι αντιεπιστημονική, ανεδαφική και προπαντός επικίνδυνη". Επίσης καλείται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην οργάνωση του φορέα δασοπροστασίας, όπως αυτός περιγράφεται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τα δάση και με βάση τις σχετικές προτάσεις της ΠΕΔΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ