Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική συγκέντρωση για το δικαίωμα στη στέγαση

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες οι οικότροφοι φοιτητές των Εστιών Θεσσαλονίκης μαζί με τους συναδέλφους τους φοιτητές των δύο πανεπιστημίων (ΑΠΘ και Μακεδονίας), διαμαρτυρόμενοι για τις μεθοδεύσεις του ΕΙΝ να καταργήσει τη δωρεάν στέγαση επιβάλλοντας "συμβολικό" ενοίκιο. Οι φοιτητές, οικότροφοι και μη, διεκδίκησαν να "παγώσει" το ΕΙΝ την επιβολή εσωτερικού κανονισμού και ενοικίου, καθώς επίσης και τα μέτρα που προωθούνται στην παιδεία μετά την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση.

Τα συνθήματα "Σεισμός, σεισμός, πανεκπαιδευτικός, είναι η απάντηση από εδώ και εμπρός", "Κατέβα υπουργέ να φας και εσύ μαζί μας, τετρακόσια φράγκα αξίζει το φαϊ μας", "Το ενοίκιο δε θα περάσει, η πάλη των φοιτητών στην πράξη θα το σπάσει", κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από το χώρο της Καμάρας και κατέληξε στο συγκρότημα των Φοιτητικών Εστιών στις Σαράντα Εκκλησιές. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι φοιτητές σταμάτησαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους.

Οι φοιτητές αψήφησαν για άλλη μια φορά τις τρομοκρατικές και εκβιαστικές μεθοδεύσεις της διεύθυνσης των Εστιών και με τη μαχητική τους διαδήλωση κατήγγειλαν το ΕΙΝ για την αποστολή ειδοποιητηρίων προς τους οικότροφους φοιτητές και τις οικογένειές τους, με τα οποία ζητούν την καταβολή χρημάτων για όσα χρόνια μένουν σε αυτές, αλλά και την απειλή του διευθυντή του ΕΙΝ για μηνύσεις και διώξεις στους φοιτητές που αρνούνται να καταβάλουν τα ζητούμενα ενοίκια.

Οι αδιόριστοι

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στην Καμάρα, αποφάσισε ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση. Ο Σύλλογος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει των αγώνα ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. "Το υπουργείο λέει, ο νόμος ψηφίστηκε, εμείς λέμε, ο νόμος θα ανατραπεί", αναφέρει χαρακτηριστικά. Εντείνοντας τον αγώνα τους οι αδιόριστοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 23 Οκτώβρη και να πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί, της ίδιας μέρας, συγκέντρωση στην Καμάρα, δημιουργώντας μαζί με τους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς ένα πανεκπαιδευτικό μπλοκ ενάντια στο νόμο Αρσένη. Παράλληλα την Κυριακή 19 Οκτώβρη ο Σύλλογος των Αδιορίστων διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Ο νόμος Αρσένη - οι επιπτώσεις - η ανάγκη ανατροπής του".

Στο μεταξύ, για 8η μέρα σήμερα συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, κατασκηνώνοντας απέναντι από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, δύο αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ο Δ. Κούγκας και η Ε. Παλιοτζήκα, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του νόμου Αρσένη και την επαναφορά της επετηρίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ