Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μυρίζει" καύση στη Βοιωτία

Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια περί δημιουργίας εργοστασίου καύσης στη Βοιωτία, μετά και την απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη να εγκρίνει επιχορήγηση ύψους 30 εκατομμυρίων, για την εκπόνηση μελέτης, με θέμα τη συγκριτική αξιολόγηση των μεθόδων διάθεσης και διαχείρισης απορριμμάτων στο νομό.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, που υποστηρίζει διακαώς ότι η πολιτική του στο θέμα των απορριμμάτων είναι προσανατολισμένη στις "Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων" (ΟΕΔΑ), χρηματοδοτεί μελέτες με ζητούμενο την καταλληλότερη μέθοδο διάθεσης των απορριμμάτων...

Οι μελέτες αυτές "φωτογραφίζουν" την καύση, για την οποία, ως γνωστόν, ο νομάρχης Βοιωτίας Γ. Σταμούλης έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ένθερμος υποστηρικτής της. Πάντως, οι εξελίξεις αυτές που επιβεβαιώνουν σχετικό ρεπορτάζ του "Ρ" στις 26/8 για την ανάθεση μελέτης με το ίδιο αντικείμενο, αναμένεται να προκαλέσουν τις διαμαρτυρίες των φορέων του νομού. Κι αυτό γιατί υπάρχει η δηλωμένη αντίθεση από την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου και την ΤΕΔΚ Βοιωτίας στη μέθοδο της καύσης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εκπονείται μελέτη από το μελετητικό γραφείο "Δ. Γουλιάμος - Σ. Παπαβασιλείου", με θέμα την "Επιλογή κατάλληλης μεθόδου διαχείρισης και διάθεσης απορριμμάτων στο Νομό Βοιωτίας", όπως είχε αποκαλύψει ο "Ρ", την οποία έχει χρηματοδοτήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ με 10 εκατομμύρια δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ