Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα

Σειρά περιοδειών και συγκεντρώσεων σε όλες τις γειτονιές της Ελευσίνας ξεκίνησε από χτες η "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας" (ΠΑΚΕ), με σκοπό να ενημερώσει το λαό της Ελευσίνας για τις θέσεις της παράταξης, αλλά και να συζητήσει μαζί τους τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και τις αιτίες για τις οποίες δεν επιλύονται. Τα μέλη της παράταξης ξεκίνησαν την ενημέρωση των κατοίκων με περιοδεία στα καταστήματα της περιοχής. Κάθε βδομάδα θα βγαίνει πρόγραμμα περιοδειών και συγκεντρώσεων σε γειτονιές της Ελευσίνας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΚΕ, καλεί όλους τους πολίτες της Ελευσίνας να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων, διεκδικώντας αυτά που τους ανήκουν.

Στην ανακοίνωση η παράταξη κάνει αναφορά σε μια σειρά μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη όχι μόνο για να καταγραφούν όπως τονίζει, αλλά και για να γίνει καθαρή η στάση και η πρακτική της Δημοτικής Αρχής απέναντι σ' αυτά.

Τα προβλήματα που αναφέρει στην ανακοίνωση η ΠΑΚΕ είναι:

  • Το δάνειο που χρεώθηκε για μια 20ετία ο λαός της Ελευσίνας, ώστε να αποπερατωθεί το νέο δημαρχείο της πόλης.
  • Τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλης, που δε γίνονται, καθώς δε δίνονται τα απαιτούμενα κονδύλια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι κάτοικοι και τα σπίτια τους από μια δυνατή πλημμύρα.
  • Την έλλειψη αποχετευτικών έργων όμβριων και ακάθαρτων υδάτων σε ολόκληρη την πόλη.
  • Τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στην παραλία της Ελευσίνας λόγω της συσσώρευσης εκεί δεκάδων μπαρ.
  • Η μη ολοκληρωμένη λειτουργία του νοσοκομείου της Ελευσίνας.
  • Η κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους από το ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας.
  • Το κλείσιμο των βιομηχανιών στην περιοχή και η μετατροπή της σε κόμβο διακίνησης εμπορευμάτων που έχει άμεσες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.
  • Η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας με τον νέο νόμο για της Παιδεία, που θα δημιουργήσει προβλήματα στους μισθοσυντήρητους και άνεργους της πόλης που αφανίζονται οικονομικά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

"Το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων δεν μπορεί να εξαντλείται σε κάποιες παρουσίες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ή παρεμβάσεις και αποφάσεις πάντα μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς καμία προσπάθεια ενημέρωσης, συμμετοχής, κινητοποίησης των κατοίκων", επισημαίνει η ΠΑΚΕ στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση η παράταξη σημειώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χάνει μέρα με τη μέρα τα χαρακτηριστικά ενός λαοπρόβλητου θεσμού με κοινωνική προσφορά, που με πολλούς αγώνες και θυσίες είχε κατακτήσει. Οτι γίνεται όλο και περισσότερο εργαλείο στα χέρια της κυβερνητικής πολιτικής, για να περάσει πιο εύκολα στα λαϊκά στρώματα τα αντιλαϊκά της σχέδια που έχουν αποδέκτη την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. "Αυτές είναι και οι αιτίες που δεν αφήνουν να λυθούν ή καθυστερούν τη λύση προβλημάτων τοπικού χαρακτήρα. Για τη στάση αυτή απέναντι σ' αυτή την πολιτική πρέπει να κριθούν Δήμαρχοι, Δημοτικές Αρχές, παρατάξεις και πρακτικές", επισημαίνει η παράταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ