Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ρουσφετολογικές και αποπροσανατολιστικές ρυθμίσεις χρεών

Τη συνολική πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας, για τη ρύθμιση των συνεταιριστικών χρεών, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Το ΚΚΕ - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - πάλεψε και παλεύει για συνολική και οριστική ρύθμιση των χρεών των συνεταιρισμών. Στη Βουλή υπογράμμισε το ρουσφετολογικό χαρακτήρα των προτάσεων της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΚΚΕ υποστήριξαν τη ρύθμιση χρεών μόνο για εκείνες τις περιπτώσεις που τα χρέη βεβαιωμένα προέρχονται από την αντιαγροτική και αντισυνεταιριστική πολιτική, χωρίς να παραιτείται από τη συνολική ρύθμιση. Τα χρέη των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων δημιουργήθηκαν από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, την τοκογλυφική πολιτική της ΑΤΕ και τη διαφθορά ορισμένων διοικήσεων που συντήρησε και συντηρεί η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση αυτή, όπως την προωθεί η κυβέρνηση, μέσα από το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, όχι μόνο δε λύνει οριστικά, τελεσίδικα και δίκαια το πρόβλημα των χρεών, σε μια κατεύθυνση επιβίωσης, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των συνεταιριστικών οργανώσεων, αλλά αντίθετα ωθεί με πιο γρήγορο και άμεσο τρόπο το κλείσιμό τους. Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται με τρόπο ρουσφετολογικό και αποπροσανατολιστικό από τον πραγματικό της στόχο, που είναι μέσα από τα προγράμματα εξυγίανσης με την ΑΤΕ να συρρικνωθούν οι δραστηριότητες των συνεταιρισμών, με απολύσεις προσωπικού και εκποιήσεις περιουσιακών τους στοιχείων. Την ίδια στιγμή επιβραβεύονται οι κακοδιαχειρίσεις.

Μετά το πρωτοφανές όργιο ρουσφετολογίας, χαριστικών και επιλεκτικών ρυθμίσεων, που είδαμε αυτές τις μέρες, το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Το ΚΚΕ ενημερώνει τους αγρότες ότι με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα των συνεταιρισμών και κατ' επέκταση των αγροτών. Τους καλεί να συνεχίσουν την πάλη για συνολική και οριστική ρύθμιση χρεών, συνεταιρισμών και αγροτών. Να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που γεννά χρέη, φτώχεια και ξεκλήρισμα".

Από διαφορετική θέση και για άλλους λόγους, παράγοντες της ΝΔ, ο ΣΥΝ και η ΠΟΛ. ΑΝ. καταγγέλλουν ότι σημειώθηκε πλημμυρίδα τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για τα συνεταιριστικά χρέη. Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Μάνος σε δηλώσεις του ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή. Επίσης τη διαμαρτυρία του εκφράζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες επιχειρεί να ανασκευάσει το κλίμα που δημιουργήθηκε, τονίζοντας ότι δόθηκε μεγάλη έκταση στο θέμα των τροπολογιών, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ